Το άλσος των Πεντακοσίων, αναφέρει δελτίο του Δήμου Καβάλας, ως περιουσία του ελληνικού Δημοσίου, παραχωρήθηκε από το Δασαρχείο Καβάλας στον Δήμο Καβάλας, κατά χρήση, το έτος 2016. Προηγήθηκε αίτηση του Δήμου Καβάλας (της Tεχνικής Yπηρεσίας) το έτος 2015 (αριθμός πρωτ. 83758/17-8-2015). Στη συνέχεια, υπογράφηκε το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής στις 22 Απριλίου 2016, εκτάσεως 12.380,23 τετραγωνικών μέτρων, μεταξύ της δασάρχη Καβάλας, Ζωής Γεωργούση και της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, σε εκτέλεση της από 23 Μαρτίου 2016 απόφασης του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. «Κατόπιν ενεργειών της σημερινής διοίκησης του Δήμου Καβάλας, το εν λόγω άλσος περιήλθε και ανήκει στους Καβαλιώτες», αναφέρει το δελτίο Τύπου και συνεχίζει: «Στο πλαίσιο της παραχώρησης, έχει δικαίωμα ο Δήμος Καβάλας, να υλοποιεί εργασίες ανάπλασης της περιοχής, καθώς και παρεμβάσεις πρόνοιας, αφού πρόκειται για ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό της πόλης. Κατόπιν των ανωτέρω, εκπονήθηκε μελέτη προς αυτή την κατεύθυνση, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 160.000€.
Οι εργασίες που θα υλοποιηθούν, είναι εργασίες ηλεκτροφωτισμού, καθαιρέσεων, χρωματισμοί, ανάδειξη του υφιστάμενου ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ. Επίσης, παρεμβάσεις ανάδειξης και προστασίας του περιβάλλοντος χώρου, με την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι κ.λπ.), συμπλήρωση και επιδιόρθωση της υφιστάμενης ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάστασης, όπου αυτό απαιτείται, καθώς και τοποθέτηση πυροσβεστικών φωλιών.
Ήδη, στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας, εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης της διακήρυξης του έργου. Η έγκριση εκτέλεσης αυτού του σημαντικού έργου, αναμένεται να έλθει προς ψήφιση σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Το εν λόγω έργο, αποτελεί μία ακόμα δέσμευση της δημοτικής αρχής που υλοποιείται».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ