Φαίνεται πως ορισμένους τους χτυπάει η ζέστη και με τα αυτοκίνητά τους, ξαφνικά λες και αλαφιάζονται πατούν το γκάζι και όποιον πάρει ο χάρος. Τελευταία πολλές παρόμοιες περιπτώσεις εντοπίσαμε και είπαμε ότι με αυτόν τον τρόπο θέλουν να συμβάλουν στην αύξηση των ατυχημάτων. Ίσως είναι η ζέστη που κάνει την υπομονή να εξαντλείται και δεν θέλουν κάποιοι οδηγοί να ακολουθήσουν τα προπορευόμενα οχήματα. Ίσως είναι η αδρεναλίνη την οποία χρειάζονται ορισμένοι, ιδιαίτερα νεαροί, αντί οποιουδήποτε τιμήματος.

Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όπως και στις περιπτώσεις υπέρβασης του κόκκινου σηματοδότη, θα πρέπει τα πρόστιμα να είναι εξοντωτικά. Δεν είναι δυνατόν κάποιος σώφρων οδηγός να περνάει τα φανάρια με κόκκινο, γιατί έτσι δείχνει να περιφρονεί την ίδια τη ζωή, κι όχι μόνο τη δική του. Δεν μπορεί να είναι και πολύ λογικός όποιος ηθελημένα περνάει με κόκκινο, αφού ο κίνδυνος σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι τεράστιος.

Θα συμβουλεύαμε, δε τους φίλους αναγνώστες μας, όταν περνούν με πράσινο, και μάλιστα στις σημαντικές διασταυρώσεις, να μην περνούν χωρίς ιδιαίτερη προσοχή το σημείο, γιατί δεν αποκλείεται ο αντίθετα ερχόμενος να μην είδε, ή επίτηδες να παραβίασε τον σηματοδότη. Και όσο δίκιο κι αν έχετε, δεν θα σας χρειάζεται αν εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα… Ωστόσο, η τροχαία κάνει τέτοιους ελέγχους, και ίσως να χρειάζεται να του εντείνει περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ