Ο σύλλογος αρχαίας ελληνικής Φιλοσοφίας, «σὺν Ἀθηνᾷ», διοργανώνει το 2ο πανελλήνιο συνέδριο Πολιτικής Φιλοσοφίας, στις 18, 19 και 20 Νοεμβρίου 2016, στην πόλη της Καβάλας, υπό την πνευματική αιγίδα του Οικουμενικού πατριάρχου, κ. Βαρθολομαίου και τη στήριξη του Δήμου Καβάλας, με γενικό θέμα: «Πολιτική Θεωρία: τί δεῖ τὸ κύριον εἶναι τῆς πόλεως; (Ποια πρέπει να είναι η κυρίαρχη εξουσία της πολιτείας;), Αριστοτέλης, Πολιτικά 3.1281a 11 και με ειδικότερα θεματικά πεδία τα ακόλουθα:
– Πολιτικός στοχασμός από την αρχαιότητα και τη διαχρονία της Ελλάδας
– Κλασική, νεότερη και σύγχρονη πολιτική θεωρία
– Διεθνείς σχέσεις και το διακρατικό σύστημα
– Ελευθερία και ισότητα
– Oι ποιότητες της δημοκρατίας
– Aποτίμηση της συμβολής των κομμάτων στο νέο ελληνικό κράτος
– Πολιτική φιλοσοφία και Θεολογία
– Πολιτική φιλοσοφία και τέχνη
– Θέματα κοινωνικής και πολιτικής ανθρωπολογίας
Ομιλητές θα είναι οι: Αλεξάνδρα Δεληγιώργη (ομότιμη καθηγήτρια Φιλοσοφίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Παναγιώτης Ήφαιστος (καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς), Αγλαΐα Μελά (επίκουρη καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), Χαράλαμπος Σπυρίδης (κοσμήτωρ της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας), Θεοφάνης Τάσης (επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας, Freie Universität, Βερολίνο), Σωτηρία Τριαντάρη (αναπληρώτρια καθηγήτρια Φιλοσοφίας, Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας)
Όσες και όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο συνέδριο με προφορική ανακοίνωση, ή με αφίσα/πόστερ, θα πρέπει να υποβάλουν τις περιλήψεις τους έως τις 20 Ιουνίου 2016 σε ηλεκτρονική μορφή, σε δύο μορφές (επώνυμη και ανώνυμη), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: philosophia.ancilla@gmail.com. Η ενημέρωση σχετικά με την αποδοχή των περιλήψεων, θα γίνει έως τις 20 Αυγούστου 2016. Τα κείμενα των περιλήψεων πρέπει να έχουν έκταση 400-500 λέξεις (χωρίς την ενδεχόμενη βιβλιογραφία) και να αποσταλούν σε μορφή word, ή pdf, στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση. Το ανώνυμο αρχείο δεν πρέπει να περιέχει αυτοαναφορές στο κείμενο, ή τη βιβλιογραφία. Για τις προφορικές ανακοινώσεις που θα γίνουν αποδεκτές θα διατεθούν 30 λεπτά παρουσίασης, ενώ είναι δυνατή και η παρουσίαση με αφίσα/πόστερ. Κάθε σύνεδρος έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει μόνο με μία ανακοίνωση (ατομική, ή ομαδική).
Η συμμετοχή για λήψη βεβαίωσης είναι 20€ και ειδικά για φοιτητές/τριες (σε προπτυχιακό, ή μεταπτυχιακό επίπεδο), για πολυτέκνους, ανέργους (κάρτα ανεργίας) και μέλη του συλλόγου στα 15€. Η προεγγραφή στο συνέδριο έχει μειωμένο κόστος (γενική συμμετοχή: 10€), η προθεσμία είναι έως 23 Σεπτεμβρίου 2016. Η καταβολή του αντίστοιχου ποσού μπορεί να γίνει, είτε με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου αρχαίας ελληνικής Φιλοσοφίας «σὺν Ἀθηνᾷ» (Τράπεζα Πειραιώς, αριθμός λογαριασμού 5245-060227-986), είτε μέσω PayPal (πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συλλόγου, αγγλόγλωσση εκδοχή: sinathena.wordpress.com). Η απλή παρακολούθηση του συνεδρίου, χωρίς λήψη βεβαίωσης, είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους. Βασικός χώρος του συνεδρίου είναι η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας. Οι λοιποί χώροι και ειδικότερες πληροφορίες, θα ανακοινωθούν μαζί με το επίσημο πρόγραμμα του συνεδρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ