-Ο Μάρκος Δέμπας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, εκτελεί χρέη τουριστικού και ναυτικού πράκτορα μαζί, συμμετέχοντας στην προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καβάλας. «Συνεχίζουμε την σκέψη να έχουμε επτά μέρες κρουαζιέρα στην Μαύρη θάλασσα και επτά μέρες κρουαζιέρα στο βόρειο Αιγαίο, χρησιμοποιώντας το λιμάνι μας ως semi home porting, που θα είναι ιδιαίτερα θετικό», δήλωσε.

-Τι σημαίνει, Μάρκο καρντάσι, ότι το λιμάνι της Καβάλας θα είναι semi home porting; Γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κανονικό home port; Δηλαδή, οι κρουαζιέρες να αρχίζουν από την Καβάλα και να τελειώνουν στην Καβάλα; Που σημαίνει ότι, οι τουρίστες θα επιβιβάζονται στο κρουαζιερόπλοιο στην Καβάλα και θα αποβιβάζονται πάλι στην Καβάλα;

-Μήπως εννοείς ότι, θα έρχονται τουρίστες στην Καβάλα και θα επιβιβάζονται σε διερχόμενο κρουαζιερόπλοιο και μετά από μερικές ημέρες, στο «δρομολόγιο» της επιστροφής του πλοίου, θα αποβιβάζονται στο λιμάνι της Καβάλας; Ποιο θα είναι το όφελος για την πόλη, αν οι τουρίστες πηγαίνουν σε άλλους προορισμούς;

-Αλλά, για να γίνει η Καβάλα home port, πρέπει να διαθέτει τις απαραίτητες λιμενικές υποδομές. Όπως είναι ο σταθμός επιβατών κρουαζιέρας. Θα κατασκευαστεί τέτοιος σταθμός, ή όχι; Το «συνεταιράκι» στην κρουαζιέρα, ο Δρ. Άγγελος Βλάχος, τι λέει; Μπορεί να γίνει semi home port το λιμάνι της Καβάλας; Εγώ θεωρώ ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το Λαύριο, το οποίο επιλέχθηκε ως λιμάνι εκκίνησης για κρουαζιέρες από μία εταιρεία.

-Το ερώτημα είναι, επομένως, αν μπορούμε να πείσουμε μία εταιρεία, να διοργανώνει κρουαζιέρες από το λιμάνι της Καβάλας. Αν τα καταφέρουμε, καρντάσια, θα δούμε να αυξάνονται και οι (απευθείας) συνδέσεις του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» με πόλεις του εξωτερικού. Αρκετοί δυτικοευρωπαίοι, π.χ., θα θέλουν να κάνουν ένα ταξίδι για να γνωρίσουν πόλεις λιμάνια στον Εύξεινο Πόντο (Βάρνα, Μπουργκάς, Κωνστάντζα, Οδησσό, Σαμψούντα, Τραπεζούντα), αλλά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου πελάγους και τις Σποράδες.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλημέρα,
    είστε σίγουροι ότι το χρειάζεται αυτό η πόλη, μπορεί να ανταπεξέλθει!!
    Η Μπαρτσελονα που ειναι, δεν προλαβαινει τα σκουπίδια τους.
    Κοιτάξτε αν η Πόλη έχει τισ υποδομές πριν παύεται κάποιοι απόφαση.

    • Δεν εννοούμε, βεβαίως, η Καβάλα να γίνει σαν την Βαρκελώνη. Και δεν πρόκειται να γίνει στον τουρισμό κρουαζιέρας. Όσον αφορά τις υποδομές σαφώς και χρειάζεται να βελτιωθούν, για να εξυπηρετηθεί ο σκοπός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ