-Είναι κρίμα, καρντάσια, να υπάρχει μία υποδομή όπως το εκθεσιακό κέντρο στην Νέα Καρβάλη κι αυτή να χρησιμοποιείται μία φορά τον χρόνο για μερικές ημέρες. Στις αρχές Οκτωβρίου (4 έως 7) το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» θα φιλοξενήσει την έκθεση KavalaExpo 2024 του Επιμελητηρίου Καβάλας.

-Από την λήξη της KavalaExpo 2023 έως σήμερα, δεν θυμάμαι αν το εκθεσιακό κέντρο φιλοξένησε άλλη εκδήλωση. Γιατί; Θα ρωτήσω τον φίλτατο πρόεδρο και τα λοιπά μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου. Βεβαίως, το εκθεσιακό κέντρο κατασκευάστηκε για να φιλοξενεί την ετήσια έκθεση του Επιμελητηρίου, που διεξαγόταν στο φουαγιέ και τον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου της (πρώην) Νομαρχίας, ενώ έγινε και στην αποθήκη του Τελωνείου στο λιμάνι, πριν μεταφερθεί στην Νέα Καρβάλη. Ωστόσο, δεν γίνεται τις υπόλοιπες εβδομάδες του έτους, ο χώρος να είναι «περιστερώνας». Η μη χρήση του δημιουργεί πρόβλημα στο κτήριο, το οποίο χρειάζεται περισσότερη συντήρηση.

-Στο ζήτημα του εκθεσιακού κέντρου, η διοίκηση του Επιμελητηρίου δεν πήρε καλό βαθμό. Για την ακρίβεια, όταν ολοκληρώσει την θητεία της, δεν θα παρουσιάσει τίποτα στον «έλεγχο επίδοσης», όσον αφορά στην αξιοποίηση της σημαντικής υποδομής. Θυμάμαι μόνο, ότι το 2016 χρησιμοποιήθηκε για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών που ήρθαν ξαφνικά στην Καβάλα από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όταν πρόεδρος του Επιμελητηρίου ήταν ο Άγγελος Τσατσούλης. Αν το εκθεσιακό κέντρο δεν ήταν του Επιμελητηρίου, καρντάσια, είμαι βέβαιος ότι θα γινόταν camp για τους μετανάστες από τότε!

-Ευελπιστώ ότι αν εκλεγεί νέα διοίκηση στο Επιμελητήριο, θα δει το θέμα του εκθεσιακού κέντρου σοβαρά και θα βρει περισσότερους τρόπους να το αξιοποιήσει. Αν εκλεγεί η σημερινή διοίκηση, την καλώ να ασχοληθεί με το θέμα που παραμέλησε, ή αμέλησε. Υπάρχουν παραδείγματα παρόμοιων χώρων, εκθεσιακών κέντρων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν διάφορες χρήσεις εκτός από την φιλοξενία εκθέσεων. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ταξιδεύει στην Ελλάδα και εκτός συνόρων, μπορεί να επισκεφτεί μία τέτοια υποδομή για σχετική ενημέρωση. Μετά την έκθεση KavalaExpo 2024, ας προγραμματίσει ένα τέτοιο ταξίδι. Ίσως διευρύνει τον ορίζοντα σκέψης και δώσει ενδιαφέρουσες ιδέες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ