– Όταν προτάθηκε να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνταν στη Νέα Καρβάλη, στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», στις εγκαταστάσεις της «Φωνής της Αμερικής» στην ανατολική πλευρά του Νομού Καβάλας, η πρόταση απορρίφθηκε έπειτα από αυτοψία που πραγματοποίησαν στρατιωτικοί στο χώρο.
– Τότε, επίσης, ο δήμαρχος Νέστου, ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις είναι εντελώς ακατάλληλες για τον σκοπό αυτό (ενώ οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» στο Περιγιάλι είναι κατάλληλες) και επιπλέον υπάρχουν πολλά κουνούπια!
– Μετά, προτάθηκε ένας χώρος στη Βιομηχανική Περιοχή Καβάλας, αλλά το κράτος δεν ήθελε να πληρώνει ενοίκιο σε ιδιώτη και μάλιστα σε τραπεζίτη!
– Έτσι, το κεντρικό συμβούλιο διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης επέλεξε το Εσκί Καπού.
– Όταν έγινε η αυτοψία στο χώρο, κανείς δεν είπε: «Για στάσου ρε δήμαρχε (Καβάλας), σ’ αυτό το νταμάρι θα φέρουμε τους ανθρώπους;».
– Αντιθέτως, άρχισε μία πυρετώδης προετοιμασία για να ετοιμαστεί ο καταυλισμός το συντομότερο δυνατό, αφού η προθεσμία φιλοξενίας στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» είχε περάσει.
– Μετά από 4-5 μήνες κάποιοι διαπίστωσαν πως έκαναν λανθασμένη επιλογή, αλλά επειδή δεν μπορούσαν να βγούνε και να το παραδεχτούν ανοικτά, τους έβγαλε από τη δύσκολη θέση η λεγόμενη «Κίνηση πολιτών για την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Εσκί Καπού».
– Και έτσι, προέκυψε η επιλογή του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», χωρίς να ερωτηθεί η δημοτική αρχή, όπως έγινε την προηγούμενη φορά, εάν συμφωνεί, ή μήπως έχει άλλη εναλλακτική λύση.
– Αυτά, τα ολίγα, για τα καρντάσια που έγραψαν ότι με «λαδώνουν», για να γράφω την άποψη μου, ή ότι είμαι ξενοφοβικός, ρατσιστής, φασίστας και ότι έχω τρομάξει από την αλληλεγγύη που δείχνουν οι Καβαλιώτες προς τους πρόσφυγες.
– Μάλλον αυτοί τρόμαξαν από το «τσουνάμι» αλληλεγγύης, γιατί περίμεναν να έχουν μόνο αυτοί το προνόμιο να λέγονται «αλληλέγγυοι» και οι άλλοι να είναι οι ξενοφοβικοί.
– Αυτά, τα ολίγα, για μερικούς που εκ συστήματος συκοφαντούν, δυσφημούν, σπιλώνουν, όσους και όσες έχουν διαφορετική άποψη από τη δική τους. Και μάλιστα, χωρίς να τους, ή τις, γνωρίζουν καν! Εδώ θα είμαι, καρντάσια, να τα λέμε όσο συχνά θέλετε…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ