Τι λείπει, τι φταίει και… η Καβάλα παραπαίει;

0

– Θυμούνται οι φίλαθλοι του Α.Ο.Κ., ότι μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Κώστα Ανυφαντάκη, για μερικά παιχνίδια του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας ήταν υπηρεσιακός (προσωρινός) προπονητής ο Γιώργος Γουνελάς.
– Θα θυμούνται, επίσης, ότι ο Γ. Γουνελάς, ουσιαστικά, “πάτησε” πάνω στη δουλειά που έκανε ο Κ. Ανυφαντάκης και το μόνο που έκανε, όπως δήλωσε, ήταν να δώσει έμφαση στην ανύψωση του ηθικού των ποδοσφαιριστών, που είχε τρωθεί από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Όπως φάνηκε, ο γυμναστής, έως τότε, της ομάδας έκανε καλή δουλειά στο κομμάτι της ψυχολογίας, παρά σ’ εκείνο της τακτικής και της τεχνικής καθοδήγησης (κοουτσάρισμα).
– Οι ποδοσφαιριστές “αφυπνίστηκαν” και έφεραν θετικά αποτελέσματα στη συνέχεια, με αποκορύφωμα τη νίκη επί της Δόξας Δράμας με σκορ 4-0 στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”. Έχουμε την αίσθηση, ότι αυτό που “λείπει” από τον Α.Ο.Κ. και σήμερα, είναι η αυτοπεποίθηση και η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παικτών. Τα διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη, έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη αυτή και χρειάζεται κάποιος, για να τους κάνει να πιστέψουν, πάλι, ότι μπορούν να τα καταφέρουν.
– Το πρόβλημα στην ομάδα της Καβάλας, είναι δευτερευόντως η τακτική μέσα στο γήπεδο. Δεν αποκλείεται να νικούσε τον Α.Ο. Καρδίας, το απόγευμα της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2016, αν καθόταν στον πάγκο ο Γ. Γουνελάς. Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Ήταν το πρόβλημα, για τα προηγούμενα ατυχή αποτελέσματα, ότι δεν αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός ο Τάσος Δέντσας; Ήταν το πρόβλημα, μήπως, ότι δεν αγωνίστηκαν μαζί στην αρχική ενδεκάδα ο Μάρκο Παβίσεβιτς και ο Γιώργος Λίτσκας; Ή, τελικά, ήταν το πρόβλημα, ότι δεν έπαιζε βασικός ο Χρήστος Κασαπάκης; Όπως αποδείχτηκε, από το 1-1 στη Νέα Μηχανιώνα, τίποτα από τα παραπάνω δεν έφταιγε.
– Πάντως, δεν έχουμε καταλάβει, γιατί ο καταρτισμός της ενδεκάδας πρέπει να αρχίζει από ορισμένους παίκτες, όταν τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά. Στην ποδοσφαιρική διάλεκτο λένε ότι: “Την ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις”. Φαίνεται, ωστόσο, ότι και μία ομάδα που δεν κερδίζει, συνεχίζει να παίζει με τον ίδιο “κορμό” ποδοσφαιριστών. Για να μη μακρηγορούμε, αυτό που χρειάζεται άμεση αποκατάσταση στην ομάδα της Καβάλας, είναι η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών. Αλλά και η εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών στο πρόσωπο του προπονητή. Από κει κι έπειτα, η σωστή αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού και περισότερη δουλειά μέσα στο γήπεδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ