-Υπογράφηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2023, παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η προγραμματική σύμβαση, για την υλοποίηση του έργου ανακατασκευής του (ανοιχτού) κολυμβητηρίου στην Νέα Χώρα των Χανίων Κρήτης, με προϋπολογισμό 7,5 εκατομμυρίων ευρώ. «Είναι ένα αναγκαίο έργο πνοής για την αθλητική οικογένεια των Χανίων και της χώρας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την συνεργασία, προκειμένου το όνειρο να πραγματοποιείται», δήλωσε ο υφυπουργός.

-Σε ένα ακόμα ανοιχτό κολυμβητήριο στην Ελλάδα, λοιπόν, δρομολογήθηκε ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός, ώστε να αξιοποιηθεί από την τοπική κοινωνία (των Χανίων), αλλά και από την κεντρική διοίκηση. Διότι, όταν τελειώσει η ανακατασκευή, να είστε σίγουροι ότι στο (ανακαινισμένο) κολυμβητήριο των Χανίων, θα φιλοξενηθούν σημαντικές εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Έτσι, θα αναπτυχθεί ο αθλητικός τουρισμός και τα Χανιά θα γίνουν προορισμός για τον αθλητικό τουρισμό.

-Στην Καβάλα, αντίθετα, ένα κολυμβητήριο που θα ήταν κόσμημα για το παραλιακό μέτωπο και την πόλη, που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και σε απόσταση δέκα λεπτών (με τα πόδια) από το κέντρο του, έχει εγκαταλειφθεί από τον ιδιοκτήτη, που είναι ο Δήμος Καβάλας! Και ο λόγος, δεν είναι το «ασαφές» ιδιοκτησιακό καθεστώς, επειδή η αθλητική εγκατάσταση βρίσκεται εντός της παραλιακής ζώνης ευθύνης του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, αλλά ότι ο Δήμος και δευτερευόντως ο μοναδικός, πλέον, ναυταθλητικός όμιλος «βολεύτηκαν» με την λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου στο Περιγιάλι. Όταν κατασκευάστηκε το καινούργιο κολυμβητήριο, πίστεψαν ότι το ανοιχτό κολυμβητήριο έπαψε να είναι χρήσιμο και αφέθηκε στην τύχη του. Αποδείχτηκε «εγκληματική» η απόφαση, τότε, να σταματήσει η λειτουργία του κολυμβητηρίου δίπλα στο πάρκο Φαλήρου. Στα έτη που πέρασαν, θα μπορούσε να εκσυγχρονιστεί και να συνεχίσει να προσφέρει στον τοπικό αθλητισμό.

-Αλήθεια, είναι τόσο μεγάλο ποσό τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου των Χανίων; Με το ίδιο ποσό, περίπου, μπορεί να γίνει «κουκλί» το ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας. Αν τολμήσει μία δημοτική Αρχή, να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα αυτό. Ακούσαμε, με θλίψη, τον σημερινό δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, που είπε ότι θα «μπαζώσει» τις πισίνες, για να γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις! Προηγουμένως, απέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader Αλιείας, για να κάνει εργασίες ανακαίνισης του κολυμβητηρίου.

-Δεν μας εκπλήσσει, επομένως, ότι και άλλα ακίνητα του Δήμου Καβάλας βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, δηλαδή της εγκατάλειψης, εδώ και μερικές δεκαετίες. Ενόψει των δημοτικών εκλογών, τον Οκτώβριο του 2023, θέλουμε να ακούσουμε, ή να διαβάσουμε, την θέση όλων των υποψήφιων δημάρχων για το ανοιχτό κολυμβητήριο. Έως σήμερα, κανένας υποψήφιος δήμαρχος δεν κατέθεσε μία πρόταση για την αθλητική εγκατάσταση που είναι περιουσία του Δήμου. Η σημερινή δημοτική Αρχή, επίσης, σταμάτησε και να καθαρίζει την εγκατάσταση, που είναι έρμαιο των κακοπροαίρετων και της φθοράς του χρόνου.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΒΙΣΤΑΛΗΣ Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΒΙΣΤΑΛΗΣ Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

    Μια πρόταση για την αξιοποίηση του ανοιχτού κολυμβητηρίου είναι να μετατραπεί σε ενυδρείο και να φιλοξενήσει δελφίνια, με τα οποία θα δίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες παραστάσεις, ακόμη και για του τουρίστες που μας επισκέπτονται με τα κρουαζιερόπλοια, εκδρομείς με τα πούλμαν και βέβαια τα σχολεία με τις μαθητικές τους εκδρομές.

    • Με όλο τον σεβασμό προς την πρόταση που κάνετε, αλλά το ανοιχτό κολυμβητήριο είναι μία αθλητική εγκατάσταση. Παραχωρήθηκε στον Δήμο Καβάλας, για να λειτουργήσει ως αθλητική εγκατάσταση και τέτοια πρέπει να παραμείνει. Η λειτουργία δύο κολυμβητηρίων στην πόλη δεν είναι πολυτέλεια, όπως θεωρούν μερικοί. Είναι σημαντικό πλεονέκτημα. Το ενυδρείο, με τα δελφίνια, μπορεί να κατασκευαστεί είτε στην θέση του λούνα παρκ, είτε στο πάρκο Φαλήρου, δίπλα στο κολυμβητήριο. Εάν γίνει ενυδρείο στο ανοιχτό κολυμβητήριο, θα πάψει ο Δήμος να έχει την χρήση του χώρου αυτού, που θα περάσει στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ