-Είναι εύλογο, ο τεχνικός φάκελος ενός έργου να μην ελέγχθηκε εδώ και τέσσερα έτη; Τόσο καιρό βρίσκεται στο Υπουργείο υποδομών και μεταφορών, ο τεχνικός φάκελος για την κατασκευή του υδατοδρομίου στο λιμάνι «απόστολος Παύλος» της Καβάλας. Είναι ο τεχνικός φάκελος ενός έργου, όχι ένα νομοσχέδιο που θα εισαχθεί, για συζήτηση και ψήφιση, στο εθνικό Κοινοβούλιο. Γιατί να ενδιαφερθεί ο υπουργός (σ.σ. αμφιβάλλουμε αν γνωρίζει ότι υπάρχει σε κάποιο γραφείο του Υπουργείου, ο τεχνικός φάκελος για το υδατοδρόμιο της Καβάλας), όταν δεν ενδιαφέρονται οι τοπικοί παράγοντες για το έργο; Είναι θετική η σύμπραξη του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, του Επιμελητηρίου και της «Δημωφέλεια» του Δήμου Καβάλας, για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, αλλά κάποιος πρέπει να ρωτήσει στο Υπουργείο υποδομών και μεταφορών, τι απέγινε ο τεχνικός φάκελος του υδατοδρόμιου!

-Η Άννα Θυσιάδου άφησε μία οικονομική «προίκα» στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, αλλά στην περίοδο που διετέλεσε διευθύνουσα σύμβουλος όχι μόνο δεν προχώρησαν τα μεγάλα έργα στα λιμάνια, αλλά ακυρώθηκε και η επένδυση στο λιμάνι «απόστολος Παύλος» για το Kavala Port Center. Ρώτησες Αννούλα, στο Υπουργείο υποδομών και μεταφορών, αν ελέγχθηκε ο τεχνικός φάκελος για το υδατοδρόμιο, ή που βρίσκεται; Προφανώς δεν ασχολήθηκε η Αννούλα με το θέμα αυτό, γιατί είχε άλλες προτεραιότητες. Αλλά, κανένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, δεν ζήτησε να ενημερωθεί από την τέως διευθύνουσα σύμβουλο; Μόνο τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ψήφιζαν;

-Λυπούμαστε που γινόμαστε κριτικοί και χρησιμοποιούμε τέτοιο ύφος, αλλά δεν είναι πάντα υπαίτια η ελληνική γραφειοκρατία, για την στασιμότητα όλων των τοπικών θεμάτων. Σε άλλες περιοχές, οι τοπικοί παράγοντες «κυνηγούν» τα ζητήματα που εξαρτώνται από την κεντρική διοίκηση και πετυχαίνουν τον στόχο τους. Πρόσφατα, για παράδειγμα, η Ανώνυμη Εταιρεία «Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας» εξασφάλισε την άδεια, για να κατασκευάσει το σύνολο των απαιτούμενων εγκαταστάσεων υδατοδρομίου στα λιμάνια Αλιβερίου και Λουτρών Αιδηψού. Δεν γνωρίζουμε πότε κατέθεσε τον τεχνικό φάκελο για τα συγκεκριμένα υδατοδρόμια, αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν το έκανε πριν από το 2019.

-Καλούμε τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Άγγελο Βλάχο, να «σκαλίσει» αμέσως το ζήτημα, για να μάθει και μέσω αυτού, η κοινωνία της Καβάλας, τι απέγινε ο τεχνικός φάκελος του έργου του υδατοδρόμιου λιμένα Καβάλας. Θα είναι πλήγμα, αν χαθεί μία ακόμα σημαντική επένδυση για την πόλη. «Το υδατοδρόμιο θα βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και κατ’ επέκταση της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης, ο οποίος παρέδωσε τον τεχνικό φάκελο στην Άννα Θυσιάδου. Αν δεν κάνουμε λάθος, στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας υπάρχουν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και του Δήμου Καβάλας, που πρέπει να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρονν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ