– Στην Ελλάδα, που η Ορθοδοξία είναι βασικό θεμέλιο για την ύπαρξη του ελληνικού έθνους, νομίζουμε πως είναι ουτοπικό να φαντάζονται κάποιοι, ότι μπορούν να «ξεριζώσουν» τη συγκεκριμένη θρησκεία από το DNA των Ελλήνων και να δημιουργήσουν ένα «μεταλλαγμένο» έθνος.
– Είναι γεγονός ότι προσπαθούν με φιλότιμο και μέθοδο, με σκοπό να αποδομήσουν τα «θεμέλια» της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να ελέγξουν ευκολότερα τους πολίτες.
– Είναι γεγονός, επίσης, ότι η ελληνική κοινωνία δέχεται συνεχή πλήγματα, άλλοτε φανερά και άλλοτε όχι, τα οποία κλονίζουν την επιβίωση της. Όμως, αντιστέκεται (ακόμα) σθεναρά. Και αντιδρά στις προκλήσεις, είτε προέρχονται από το εξωτερικό, είτε από το εσωτερικό.
– Το ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει ανεξιθρησκία, δηλαδή ελευθερία να πιστεύουν οι Έλληνες πολίτες σε όποια θρησκεία επιθυμούν. Η συντριπτική πλειοψηφία επέλεξε την Ορθοδοξία, που είναι η επίσημη θρησκεία στο ελληνικό κράτος.
– Θεωρούμε, επομένως, λογικό και αναγκαίο στα σχολεία της χώρας, όλων των βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες να μαθαίνουν για την Ορθόδοξη παράδοση και ιστορία.
– Όπως στα κράτη που η επίσημη θρησκεία είναι ο Μωαμεθανισμός, οι μαθητές διδάσκονται τα πάντα για τη θρησκεία αυτή. Και όπως στις χώρες που η επίσημη θρησκεία είναι ο Ινδουισμός, στα σχολεία διδάσκεται η ινδουιστική παράδοση.
– Φανταστείτε πως θα αντιδράσουν οι μουσουλμάνοι και οι ινδουιστές, εάν η κυβέρνηση στη χώρα που ζούνε μειώσει τις ώρες διδασκαλίας και καταργήσει τα βιβλία του μαθήματος των θρησκευτικών. Γιατί, λοιπόν, να γίνει κάτι τέτοιο στα ελληνικά σχολεία; Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος; Και ποιος είναι αυτός;
– Βεβαίως και τα παιδιά μπορούν να ενημερωθούν για τις άλλες θρησκείες που υπάρχουν στον πλανήτη γη. Αλλά, την ενημέρωση αυτή μπορούν να την αντλήσουν εκτός του σχολικού ωραρίου και από άλλες πηγές και όχι από τις σημειώσεις που θα παρέχει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
– Γίνεται μία προσπάθεια, συστηματική κατά την άποψη μας, από τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, να επιβάλει στην ελληνική κοινωνία την αποδοχή της διαφορετικότητας. Αλλά, η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει προ πολλού τους γιαλαντζί εκσυγχρονιστές και προοδευτικούς της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
– Οι έλληνες και οι ελληνίδες έχουν μάθει να σέβονται και να αποδέχονται το διαφορετικό, γιατί σέβονται και αποδέχονται την παράδοση τους. Τα ήθη, τα έθιμα, την κουλτούρα, δηλαδή την εθνική τους ταυτότητα. Γιατί, όποιος λαός δεν έχει δική του ταυτότητα, δεν μπορεί να κατανοήσει την ταυτότητα ενός άλλου λαού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ