• Τις επόμενες ημέρες, είπε ο κοσμήτορας (αν δεν κάνω λάθος) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, Νάσος Μητρόπουλος, θα δημοσιοποιηθούν οι εκθέσεις σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του Τμήματος Γεωλογίας που επρόκειτο να λειτουργήσει στον «κόμβο» της Καβάλας, αλλά η υπουργός Παιδείας θέλει να αναστείλει, μαζί με άλλα 47 περιφερειακά Τμήματα στη χώρα.
  • Έτσι, πρόσθεσε ο Νάσος, οι πολίτες και κυρίως οι φορείς της Καβάλας, θα αντιληφθούν ότι το Τμήμα Γεωλογίας έχει δυναμική. Το ζήτημα Νάσο, καρντάσι μου, είναι να το αντιληφθεί η υπουργός Παιδείας, που αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του. Σ’ εκείνη πρέπει να στείλεις τις εκθέσεις σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, για να μην υλοποιήσει την απόφαση.
  • Οι πολίτες και οι φορείς της Καβάλας θέλουν τη λειτουργία του Τμήματος και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας. Έχουν πειστεί πως θα αναβαθμιστεί η πόλη με τη λειτουργία των πανεπιστημιακών Τμημάτων.
  • Εάν θέλεις να τους ξεσηκώσεις σε συλλαλητήρια, νομίζω ότι δεν θα πετύχεις τον στόχο αυτό. Εκείνο που μπορείς να κάνεις, όμως, είναι, να στείλεις επιστολές στους τοπικούς φορείς και να ζητήσεις αποφάσεις, ή ψηφίσματα, υπέρ της λειτουργίας του Τμήματος Γεωλογίας, που θα επισυνάψεις στις εκθέσεις που θα στείλεις στην υπουργό. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν στη στήριξη αυτή.
  • Αναρωτιέμαι, Νάσο καρντάσι, όταν έγινε η διαβούλευση μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, για τη συγχώνευση των ιδρυμάτων που δημιούργησαν το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, στο φάκελο που παραδόθηκε (αν παραδόθηκε) στο Υπουργείο Παιδείας, γιατί δεν υπήρχαν οι μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας όλων των Τμημάτων; Έτσι, η υπουργός θα γνώριζε γιατί και πως θα λειτουργήσει το Τμήμα Γεωλογίας.
  • Εσείς, η διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε. εννοώ, μπορεί να ζητούσατε από το Υπουργείο Παιδείας, για παράδειγμα, να λειτουργήσετε Τμήμα εκπαίδευσης αστροναυτών. Δεν θα έπρεπε να εξηγήσετε πως θα λειτουργήσει κι αν ενδιαφέρονται οι φοιτητές για κάτι τέτοιο;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ