rpt

Το 2017, η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.), ο επίσημος εκπρόσωπος της ελληνικής καλλιτεχνικής φωτογραφίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, διοργάνωσε τον 1ο διεθνή διαγωνισμό τυπωμένης φωτογραφίας στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή πενήντα και πλέον χωρών απ’ όλο τον κόσμο και μερικών εκατοντάδων φωτογράφων από τους πλέον διακεκριμένους στον πλανήτη. Ο διαγωνισμός τέθηκε υπό την αιγίδα των περισσότερων παγκόσμιων Φωτογραφικών Συνομοσπονδιών και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικής Τέχνης της UNESCO (FIAP).

«Το πρωτόγνωρο αυτό εγχείρημα προέβλεπε πέντε κομβικές επιτροπές κρίσεων σε ισάριθμες πόλεις της Ελλάδας. Με βάση τα δείγματα δεκτικότητας και συνεργασιμότητας, που μελέτησε η διοργανώτρια Ε.Φ.Ε., επελέγησαν η Αθήνα, το Ηράκλειο, η Καβάλα, η Πρέβεζα και η Μυτιλήνη. Στον κριτικό κόμβο Καβάλας (Δήμος Καβάλας, δημοτικό Ναυτικό Μουσείο), προήδρευσε ο Καβαλιώτης διεθνής φωτογράφος, Γιώργος Μυτιληνός, πλαισιωμένος από τον Βούλγαρο φωτογράφο Andon Savov, τον Τάκη Τζίμα, εκδότη του περιοδικού «Φωτογράφος» και τον τέως γενικό γραμματέα της Ε.Φ.Ε., Σταύρο Πασίρογλου.

Η Ε.Φ.Ε. απέστειλε στη δημοτική αρχή τον επίσημο πολυτελή κατάλογο με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, καθώς και τον επίσημο κατάλογο της πρώτης διακρατικής έκθεσης φωτογραφίας Ελλάδας-Χιλής (2016) που διοργανώθηκε στον τόπο μας. Η τελετή έγινε στο γραφείο της δημάρχου, Δήμητρας Τσανάκα, παρουσία εκπροσώπων της Φ.Ε. Καβάλας (Γιώργος Μυτιληνός, Παναγιώτης Σαμαράς) και του προέδρου του συλλόγου φίλων δημοτικού Ναυτικού Μουσείου Καβάλας, Χρήστου Τζανάκου, ο οποίος κατείχε το σημαντικό αξίωμα του μέλους της οργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού. Παράλληλα, ειδικός τιμητικός έπαινος αποδόθηκε στο δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Καβάλας από το διοικητικό συμβούλιο της FIAP (με έδρα στο Λουξεμβούργο), για τον ενεργό ρόλο και τη συμβολή που είχε στο διαγωνισμό», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ