Η Νάντια Φώσκολου, ο Αχιλλέας Βατρικάς και ο Χρήστος Χριστόπουλος, είναι τρεις από τους πολλούς νέους καλλιτέχνες που ασχολούνται με το θέατρο και μεταξύ των λιγοστών που καταφέρνουν να αναδείξουν τη δουλειά τους στο ευρύτερο κοινό. Για να συμβεί αυτό, εκτός από ταλέντο χρειάζεται και τύχη. Με «διαβατήριο» το αριστουργηματικό κείμενο που έγραψε η Kathrine Kressmann Taylor, με τίτλο: «Παραλήπτης άγνωστος», περιοδεύουν τα τρία τελευταία έτη στην Ελλάδα παρουσιάζοντας μία παράσταση, που κέρδισε το βραβείο κοινού All4fun το 2015 και παίχτηκε, με μεγάλη επιτυχία, για τρεις συνεχόμενες περιόδους (2014, 2015, 2016) στο θέατρο «Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων» στην Αθήνα. Έναν από τους πολυάριθμους μικρούς χώρους στην πρωτεύουσα, που χρησιμοποιούν οι ερασιτεχνικές και μη ομάδες νέων καλλιτεχνών του θεάτρου.

Η περιοδεία δεν ήταν στο μυαλό της Νάντιας, του Αχιλλέα και του Χρήστου έως ότου κάποιος, που είδε την παράσταση και ενθουσιάστηκε, είπε ότι πρέπει να τη δει περισσότερος κόσμος στην περιφέρεια. «Πήραμε την ιδέα τοις μετρητοίς και ξεκινήσαμε!», ανέφερε η Ν. Φώσκολου στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 στο Δημαρχείο Καβάλας.

Στο δύσκολο εγχείρημα, διότι δεν είναι εύκολο μία μικρή ομάδα καλλιτεχνών να περιοδεύει επί τρία συνεχόμενα έτη, έχουν τη στήριξη των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), όπως σημείωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Θοδωρής Γκόνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα προταθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού η χρηματοδότηση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ώστε να φιλοξενούν παραστάσεις νέων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και θέλουν να προβάλλουν τη δουλειά τους.

Η περιοδεία, ωστόσο, έχει και τη θετική πλευρά, που είναι η γνωριμία με ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο, επεσήμανε η Ν. Φώσκολου, η οποία έκανε την μετάφραση στο κείμενο της Kathrine Kressmann Taylor και επιμελήθηκε τη σκηνοθεσία της παράστασης. «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Καβάλα και θα παρουσιάσουμε το έργο αυτό σε ένα όμορφο θεατρικό χώρο. Ελπίζουμε να αρέσει η παράσταση και στο κοινό της πόλης», είπε.

Μαζί της, στη συνέντευξη Τύπου, ήταν και οι ηθοποιοί: Αχιλ. Βατρικάς και Χρ. Χριστόπουλος. Ο πρώτος δήλωσε, ότι το κείμενο είναι δυνατό, επίκαιρο και προφητικό. «Από την πρώτη στιγμή αισθανθήκαμε τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και της πόλης. Η απόφαση να μας προσκαλέσουν είναι τολμηρή και χαιρόμαστε που θα παίξουμε εδώ», συμπλήρωσε, ενώ ο Χρ. Χριστόπουλος είπε, ακόμα, για την παράσταση, ότι προκαλεί αρκετή συζήτηση στους θεατές.

Στις 9 το βράδυ την Τρίτη 22 και την ίδια ώρα την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, το κοινό της Καβάλας θα παρακολουθήσει στη σκηνή του δημοτικού θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου», την ιστορία δύο Γερμανών επιστήθιων φίλων, μεταναστών στις Η.Π.Α., την περίοδο που το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ καταλαμβάνει την εξουσία στην πατρίδα τους τη Γερμανία. Το κείμενο γράφτηκε το 1938, διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο και παίχτηκε σε θέατρα των Η.Π.Α. και της Γαλλίας. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος), 8 ευρώ (φοιτητές), 5 ευρώ (άνεργοι).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ