-«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι ένα μικρό κόμμα, έχει μία μακρά ιστορία και συνεπώς, δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα συμπληρώσεως, είναι ένα κόμμα το οποίο έχει άποψη και συνεπώς θα καθίσει στο τραπέζι, για να συζητήσει τις δικές του θέσεις», είπε ο πρώην βουλευτής (Καβάλας) και υπουργός, Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καρντάσια, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα συμπληρώσει 50 έτη από την ίδρυσή του.

-Θα συμφωνήσω με το σχόλιο που έκανε η υποψήφια βουλευτής Καβάλας, η Σοφία Μαρτίδου αν δεν κάνω λάθος, στην παρουσίαση του (βουλευτικού) ψηφοδελτίου του κόμματος την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2023. Είπε ότι, το βιβλίο της ιστορίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του (αείμνηστου) Ανδρέα Παπανδρέου, είναι πολύ πλούσιο, αλλά έκλεισε. Εγώ θα σχολιάσω, Σοφία μου, ότι το βιβλίο της ιστορίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. γενικά έκλεισε. Έπειτα από 50 χρόνια, καρντάσια, πρέπει να κλείνουμε τον κύκλο. Ωστόσο, ο κύκλος που άνοιξε με τον Νίκο Ανδρουλάκη πρόεδρο, θεωρώ ότι αφορά ένα άλλο κόμμα, όχι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Με την ανανέωση μέσα στο κόμμα και άνω του 60% στα βουλευτικά ψηφοδέλτια, πρέπει να μιλάμε για ένα νέο κόμμα, το οποίο θυμίζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μόνο στο όνομα και στο έμβλημα!

-Όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974 άρχισε από χαμηλά στις εθνικές εκλογές και στην συνέχεια οδήγησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην πρώτη εκλογική νίκη και τον σχηματισμό κυβέρνησης, το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει σήμερα ο Ν. Ανδρουλάκης, αλλά εκμεταλλευόμενος την μεγάλη παρακαταθήκη, την «βαριά φανέλα» που λένε στον χώρο του ποδοσφαίρου, του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αλλά, μετά από 50 χρόνια, Νίκο καρντάσι μου, έχουν αλλάξει οι γενιές. Οι νεότεροι, που θα αποφασίσουν να ψηφίσουν τον Μάιο, δεν γνωρίζουν την ιστορία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι μία ακόμα «πολιτική φιγούρα» του παρελθόντος, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Ιωάννης Καποδίστριας!

-Είτε μας αρέσει, είτε όχι, «σύντροφοι» και «συναγωνιστές», σήμερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι «κόμμα συμπληρώσεως», για να σχηματιστεί μία κυβέρνηση συνεργασίας, ή συναίνεσης, όπως λέει ο Ν. Ανδρουλάκης. Και τέτοια, δηλαδή κόμματα «συμπληρώσεως», τείνουν να γίνουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., γιατί μετά τον Μάιο του 2023, η εξασφάλιση της αυτοδυναμίας (για τον σχηματισμό κυβέρνησης), θα γίνει όνειρο απατηλό!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ