Από την επομένη Κυριακή αρχίζουν τα μαθήματα στα κατηχητικά σχολεία των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Προσκαλούμε όλους να ενισχύσουν, με κάθε τρόπο, την προσπάθεια της Εκκλησίας, να γνωρίσουν τα παιδιά μας τις σωτήριες αλήθειες της πίστεώς μας, τις πνευματικές και ηθικές αξίες της διδασκαλίας της, την διαχρονική προσφορά Της στον πολιτισμό, την πρόοδο και την ειρήνη, για να επιτευχθεί, με την πάροδο του χρόνου, η συνειδητή ένταξή τους στη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, η οποία υπήρξε η τροφός και φρουρός του Γένους των Ελλήνων. Η κατ’ έτος επαναλαμβανομένη διδακτική προσπάθεια της Εκκλησίας απέδιδε ικανούς καρπούς, καθώς εμπλούτιζε τις γνώσεις, που τους έδιδε το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία της δημοσίας εκπαιδεύσεως. Όμως, αιφνίδια, ανακοινώθηκαν ανατρεπτικές αλλαγές στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδεύσεως και κυρίως για το περιεχόμενό του. Αποφάσεις που ανησύχησαν όλους και τους Ποιμένες της Εκκλησίας και τους Θεολόγους καθηγητές και την ελληνική κοινωνία.
Οι Ορθόδοξοι μαθητές δεν θα διδάσκονται τη ιδική τους πίστη, ούτε η ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση θα καλλιεργείται, αφού το μάθημα των Θρησκευτικών θα εξαντλείται «στη γνώση των θρησκειών». Το πολυθρησκειακό του περιεχόμενο θα έχει σαν αποτέλεσμα την θρησκευτική σύγχυση και την τέλεια άγνοια της Ορθοδόξου πίστεως, της λατρευτικής ζωής και της ιστορίας της Εκκλησίας μας.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, εγείρεται το χρέος των Ποιμένων της Εκκλησίας και του ευσεβούς Πληρώματός Της και οδηγεί στην προσπάθεια ν’ ανατραπούν όλα όσα υπονομεύουν την Ορθόδοξη πνευματική και ηθική καλλιέργεια των παιδιών μας. Ν’ αφυπνισθούν οι γονείς και τα ενήλικα μέλη της ελληνικής παραδοσιακής οικογενείας, για να διατηρήσει την ιερότητα και του θεσμού και των μελών της.
Ένθερμα παρακαλούμε τους γονείς να συντρέξουν στην προσπάθεια της Εκκλησίας, διαβεβαιώνοντάς τους, ότι η επιτυχία της λειτουργίας των κατηχητικών σχολείων θα βοηθήσει στον περιορισμό των επιδιωκομένων σκοπών από τους επικινδύνους πειραματισμούς που συντελούνται στην εκπαίδευση. Στηρίξατε, λοιπόν, το κατηχητικό σχολείο, συμβουλεύοντας τα παιδιά σας να παρακολουθούν τα μαθήματά του και πολλή θα έλθει η ωφέλεια από την πνευματική καλλιέργεια και ανάπτυξη, τη θεμελιωμένη στις αλήθειες της αμωμήτου Ορθοδοξίας μας.

Ο Φιλίππων, Ν.Θ., Προκόπιος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ