-Μετά την λήξη του σχολικού ωραρίου, τα σχολεία πρέπει να είναι κλειστά σε όλους! Οι αυλές των σχολείων εξυπηρετούν την εκπαιδευτική διαδικασία, δηλαδή τα διαλείμματα μεταξύ των διδακτικών ωρών και τα μαθήματα που γίνονται εκτός της αίθουσας διδασκαλίας.

-Οι αυλές των σχολείων δεν είναι παιδικές χαρές, για να λειτουργούν εκτός του σχολικού ωραρίου. Η χρήση τους μετά από το σχολικό ωράριο είναι καταχρηστική. Οι διοικήσεις των Δήμων οφείλουν να κατασκευάσουν παιδικές χαρές, γήπεδα και κοινόχρηστους χώρους στις γειτονιές, όπου τα παιδιά θα παίζουν με ασφάλεια μετά το σχολείο τους.

-Στην Καβάλα υπάρχουν παλιά και εγκαταλελειμμένα σπίτια και οικόπεδα, τα οποία ο Δήμος μπορεί να απαλλοτριώσει, για να δημιουργήσει χώρους συνάθροισης των παιδιών που προαναφέραμε. Αλλά, είμαι σίγουρος ότι και οι χώροι αυτοί θα βανδαλιστούν, θα γεμίσουν σκουπίδια και το χειρότερο, θα γίνουν εστίες βίας μεταξύ ανηλίκων. Ήδη, σε παιδικές χαρές, πάρκα, γήπεδα, η κατάσταση είναι απογοητευτική. Η παιδεία των Ελλήνων είναι ανύπαρκτη! Η καταστροφική μανία, το μίσος και ο ατομικισμός κυριαρχούν.

-Δεν γίνεται αυτή η νοσηρή κατάσταση να μεταφέρεται και στο σχολείο. Εφόσον πρέπει να χρησιμοποιηθεί η αυλή ενός σχολείου μετά την λήξη του σχολικού ωραρίου, οι χρήστες οφείλουν να σεβαστούν τον χώρο που τους παρέχεται. Οι γονείς, όχι όλοι, των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο, έχουν την εντύπωση πως η αυλή και το σχολείο είναι «τσιφλίκι» τους. Τα δημόσια σχολεία ανήκουν σε όλους τους φορολογούμενους πολίτες του ελληνικού κράτους. Όποιος προκαλεί καταστροφές στην δημόσια περιουσία πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά.

-Επειδή δεν υπάρχει σεβασμός στην δημόσια περιουσία, αυτή δεν πρέπει να παρέχεται στους βανδάλους. Δεν είναι υποχρεωμένο το κράτος να βάλει φύλακα στο σχολείο μετά την λήξη του σχολικού ωραρίου, για να προστατεύσει την εκπαιδευτική μονάδα. Πρέπει, όμως, να εντοπίσει τα άτομα που κάνουν έκνομες πράξεις μέσα στον σχολικό χώρο. Για να τιμωρηθούν οι ανυπάκουοι. Αυτό τον ρόλο θα έχουν οι κάμερες, που θέλει να τοποθετήσει η δημοτική Αρχή του Δήμου. Η ύπαρξη των καμερών θα αποτρέψει τους επίδοξους δολιοφθορείς, νταήδες και παραβατικούς ανήλικους και ενήλικες, να δράσουν ανεξέλεγκτοι μέσα στον ιερό χώρο του σχολείου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ