Η διακοπή της συνεργασίας με τους εργολάβους στους τομείς της καθαριότητας και της σίτισης, είναι η πολιτική απόφαση που δίνει το στίγμα της διοίκησης που θέλει να ασκήσει ο Τάσος Καρασαββόγλου στο νοσοκομείο Καβάλας. Με την «αποπομπή» των εργολάβων, όπως είπε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, θέλει να εξοικονομήσει πόρους και, συγχρόνως, να αποκαταστήσει τις εργασιακές σχέσεις με τους εργαζομένους στους τομείς αυτούς.
Στη μείωση των δαπανών, πρόσθεσε, θα συμβάλλει και η επαναδιαπραγμάτευση με τους προμηθευτές και τις φαρμακευτικές εταιρείες, που ήταν μεγάλα «αγκάθια» τα προηγούμενα χρόνια για τη λειτουργία του νοσοκομείου και γενικότερα του δημόσιου συστήματος υγείας στην Ελλάδα. «Ότι κάνουμε, θα έχει στόχο την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του νοσοκομείου», τόνισε.
Στην αρχή της τοποθέτησής του, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της κρίσης στη δημόσια υγεία και στη λειτουργία του νοσοκομείου Καβάλας. Στην περίοδο αυτή, μειώθηκε κατά πενήντα τοις εκατό, περίπου, ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου, που έφτασε στα 21 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, το ισοζύγιο της απασχόλησης απέκτησε αρνητικό πρόσημο. «Με λιγότερο προσωπικό, πρέπει να κάνουμε τα ίδια και περισσότερα πράγματα», σχολίασε και συμπλήρωσε ότι την κατάσταση επιβάρυναν, η κατασπατάληση των πόρων, η «στροφή» των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία, η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και… η προσφυγική κρίση.
Παρά το μεγάλο χρέος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας και της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, πληρώθηκαν οι οφειλές σε προμηθευτές (έως το α΄ τρίμηνο του 2016), οι εφημερίες του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού και αγοράστηκαν νέα ογκολογικά φάρμακα, που είναι ιδιαίτερα ακριβά, ενώ στο «ταμείο» υπάρχουν γύρω στα έξι εκατομμύρια ευρώ. «Το νοσοκομείο απέκτησε μία κανονικότητα στη λειτουργία του. Είναι εξαιρετικό νοσοκομείο και αισθάνομαι τιμή που το διοικώ», δήλωσε ο Τάσος Καρασαββόγλου.
Όσον αφορά τους στόχους, εκτός από την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα, είναι, ακόμα, η ενίσχυση του παρεμβατικού ρόλου στο κοινωνικό γίγνεσθαι και η απόλυτη διαφάνεια. Οι επιμέρους στόχοι, είναι η συνεχής αναβάθμιση του εξοπλισμού, η στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η αξιοποίηση του Ε.Σ.Π.Α. και η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. «Τα καλύτερα έρχονται», είπε ο διοικητής και έδωσε το λόγο στον αναπληρωτή, Μάνο Θανόγλου, για να προσθέσει μερικά ακόμα αριθμητικά στοιχεία και ειδικούς στόχους της διοίκησης, όπως η πλήρης ανάπτυξη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.), η οποία διαθέτει δώδεκα κλίνες εκ των οποίων λειτουργούν οι οκτώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ