Τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Γέφυρα 2»

0

Το Επιμελητήριο Καβάλας ενημερώνει ότι άρχισε στις 5 Απριλίου 2021, η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του Υπουργείου οικονομικών, για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2», το οποίο προσφέρει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του covid-19. Το νέο πρόγραμμα καλύπτει τόσο πληττόμενες επιχειρήσεις (μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών-επιτηδευματιών) που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους. Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

-Επιδότηση μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων για 8 μήνες.

-Επιδότηση τόσο του κεφαλαίου, όσο και των τόκων του δανείου.

-Επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, με υψηλά ποσοστά επιδότησης, που φτάνουν έως και το 90% της μηνιαίας δόσης.

-Επιδότηση δόσης έως και 80%, για επιχειρήσεις που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, προκειμένου να τα ρυθμίσουν και να αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Βασική προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα είναι, τα έσοδα της επιχείρησης το έτος 2020 να ήταν μειωμένα κατά τουλάχιστον 20%, συγκριτικά με το έτος 2019. Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ (http://www.keyd.gov.gr/, ή  http://ofeiles.gov.gr) έως και τις 9 Μαΐου 2021, μέσω μιας απλής διαδικασίας, δίχως να απαιτείται η συνυποβολή δικαιολογητικών για δεδομένα και πληροφορίες που είναι ήδη διαθέσιμες στις βάσεις δεδομένων δημοσίου, τραπεζών και διαχειριστών δανείων. Η συνεισφορά του δημοσίου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχεται στα εξής ποσοστά:

-Για τα εξυπηρετούμενα δάνεια, στο 90% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, στο 80% για το 2ο τρίμηνο και στο 70% για τους υπόλοιπους 2 μήνες.

-Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στο 80% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, στο 70% για το 2ο τρίμηνο και στο 60% για τους υπόλοιπους 2 μήνες.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να λάβουν επιπλέον ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά του προγράμματος και τα κριτήρια επιλεξιμότητας, μπορούν να απευθυνθούν στα 50 Κέντρα και Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών της ΕΓΔΙΧ που λειτουργούν πανελλαδικά, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 213 212 5730.

Σειρά εικονικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων με τίτλο: «Εκπαίδευση των εκπαιδευτών»

Επίσης, το Επιμελητήριο Καβάλας ενημερώνει ότι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες προκλήσεις, μεταξύ των άλλων πρωτοβουλιών που ανέλαβε πρόσφατα, στο πλαίσιο της εμπορικής στρατηγικής της, έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει μία σειρά εικονικών (virtual) εκπαιδευτικών σεμιναρίων (workshop) στην γλώσσα των κρατών μελών, με τίτλο: «Εκπαίδευση των εκπαιδευτών» (Train the Trainers). Για την Ελλάδα, η διεξαγωγή σεμιναρίου αυτής της μορφής, έχει προγραμματιστεί στις 14 Απριλίου 2021 (ώρες 09.00-13.00), προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματικοί φορείς και εξαγωγικοί Οργανισμοί, να ενημερωθούν στην ελληνική γλώσσα, αναλυτικά πάνω στα πρακτικά ζητήματα και στις νέες δυνατότητες πληροφόρησης που προσφέρει η διαδικτυακή πύλη (Web portal), Access2Markets. Η αίτηση εγγραφής στο σεμινάριο, καθώς και σχετική ενημέρωση, έχει αναρτηθεί στον σύνδεσμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/content/events-access2markets. Η Access2Markets είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που έχει σκοπό, να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το δίκτυο εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις αγορές, στα προϊόντα και στα μέσα που χρειάζονται, για να αναπτυχθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Στο Access2Markets, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν, σχετικά με τους δασμούς, τους φόρους, τους κανόνες και τις απαιτήσεις που ισχύουν για τα προϊόντα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και σε 120 ακόμα αγορές ανά τον κόσμο.

Η Access2Markets λειτουργεί και ως πύλη εισόδου για την υποβολή καταγγελιών, σχετικά με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, εμπόδια πρόσβασης στην αγορά, αλλά και για παραβιάσεις, κατά την εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις τρίτες χώρες. Η διαδικασία καταγγελιών είναι ανοιχτή σε όλους: κράτη μέλη, εταιρείες, επιχειρηματικό κόσμο, εμπορικές ενώσεις, Οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και πολίτες. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην σελίδα Access2Markets Welcome home page (europa.eu).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ