Η ομάδα καλαθοσφαίρισης σε αναπηρικά αμαξίδια του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» πήρε την νίκη απέναντι στην αντίστοιχη της Ακαδημίας Hoops χωρίς αγώνα και έφτασε στις έξι νίκες σε εννέα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας. Στα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής ημέρας, που διεξήχθησαν στον βόρειο όμιλο, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανσερραϊκός-Ηρόδικος Κομοτηνής 35-61, Χ.Α.Ν.Θ.-Σ.Κ. Ιωάννινα 67-31.

Η βαθμολογία του ομίλου είναι η εξής: Ηρόδικος Κομοτηνής 16 βαθμοί (8 νίκες-0 ήττες), Καβάλα 15 (6-3), Πανσερραϊκός 15 (6-3), Χ.Α.Ν.Θ. 10 (2-6), Σ.Κ. Ιωάννινα 9 (1-7), Hoops 9 (3-3).

Ωστόσο, μεγαλύτερο ενδιαφέρον, από το αγωνιστικό κομμάτι, έχει η ανάρτηση που έκανε ο επικεφαλής του τμήματος του Α.Ο. «Καβάλα», Αναστάσιος (Τάσος) Βυζικίδης, για την οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζει η ομάδα. Αναλυτικά αναφέρει τα ακόλουθα: «Δεν ξέρω πόσοι γνωρίζετε την ύπαρξη του αθλητικού συλλόγου για άτομα με αναπηρία της πόλης μας. Όμως, ναι, έχουμε ακόμα αυτή την πολυτέλεια. Για πόσο ακόμα δεν ξέρω. Ο σύλλογος δημιουργήθηκε, για να έχουμε το κίνητρο να βγούμε από τα σπίτια μας και να επανενταχτούμε στην κοινωνία μέσω του αθλητισμού. Ναι, κίνητρο, καθώς κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν βγαίνει από το σπίτι του, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Έτσι, δημιουργήσαμε τμήματα στίβου, μπάσκετ σε αμαξίδιο και στο παρελθόν κολύμβησης και άρσης βαρών. Από τα τμήματα του συλλόγου μας αναδείχτηκαν παραολυμπιονίκες (Καραγιάννη, Δήμογλου). Τώρα πια, με τον νέο αθλητικό νόμο, είμαστε ισότιμοι με τα αθλητικά σωματεία των αρτιμελών. Βέβαια, τα σωματεία των αρτιμελών έχουν τμήματα υποδομών και μπορούν και καλύπτουν μεγάλο μέρος των εξόδων τους. Στον αντίποδα, οι σύλλογοι ατόμων με αναπηρίες, με τα μόνα τους έσοδα να βασίζονται σε κάποιες χορηγίες, βρέθηκαν ξαφνικά να πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές και δώρα. Το κόστος λειτουργίας του συλλόγου μας έγινε πια δυσβάσταχτο.

Θα μου πείτε, ισότητα δεν θέλετε; Φυσικά και ναι. Όμως, ακόμα ψάχνουμε για λεωφορείο, για να μετακινηθεί η ομάδα μπάσκετ στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ακόμα αγωνιζόμαστε για προσβασιμότητα στο δομημένο περιβάλλον. Ποτέ δεν μάθαμε πόσοι και ποιοι είμαστε. Ως δια μαγείας, οι παραπληγικοί εξαφανίζονται από προσώπου γης! Κανείς δεν ξέρει τίποτα, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Όταν ανασταλεί η λειτουργία του συλλόγου, θα περιμένω το κίνητρο της πολιτείας, για να βγω και πάλι έξω».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ