Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η προγραμματισμένη ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή του Συνδέσμου Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Καβάλας, για τις Ιερές Μονές ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΙΡΗΝΗΣ και ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ στη Γουμένισσα Κιλκίς. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Άφιξη νωρίς το πρωί στην Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΙΡΗΝΗΣ και παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας. Μετά το πέρας αυτής, έγινε ξενάγηση από τον ηγούμενο, πατέρα ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ, Καβαλιώτη στην καταγωγή και στη συνέχεια στο Αρχονταρίκι της Μονής προσφέρθηκε καφές και γλυκό.

Ακολούθως, μεταβήκαμε στην Ιερά Μονή ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ και αφού προσκυνήσαμε τις ιερές εικόνες και τα ιερά λείψανα των Αγίων ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΟΣ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ο ιερομόναχος, πατέρας ΛΟΥΚΑΣ, μας ξενάγησε στο μοναστήρι. Σε ανταπόδοση της φιλοξενίας, προσφέραμε δώρα για τους μοναχούς.

Μετά την εκπλήρωση των θρησκευτικών μας καθηκόντων και αφού ευχαριστήσαμε όλους του μοναχούς για την άψογη φιλοξενία, μεταβήκαμε στο Κιλκίς και γευματίσαμε σε ταβέρνα της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστρέψαμε στην Καβάλα, με τους εκδρομείς κατενθουσιασμένους για την άψογη διοργάνωση της εκδρομής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στον φίλο πρόεδρο του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, ΑΝΤΩΝΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, ο οποίος μαζί με τη σύζυγο του, μας ενημέρωναν για τα μοναστήρια και μας φιλοξένησαν στη ταβέρνα στο Κιλκίς, όπου συνφάγαμε όλοι μαζί μέσα σε πνεύμα αγάπης και συναδελφικής αλληλεγγύης. Τα ποτά, οι καφέδες και τα γλυκά, ήταν προσφορά του Συνδέσμου του Κιλκίς. Η προσφορά αυτή είναι άξια  επαίνου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ