«Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», αναφέρει η παροιμία. Λαμβάνοντας τα μηνύματα για τα δύσκολα έτη που ακολουθούν στον τομέα του τουρισμού, η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Καβάλας, «Δημωφέλεια», ετοίμασε ένα σχέδιο τουριστικής προβολής για το έτος 2019, το οποίο θα στηρίζεται σε τρεις άξονες, όπως είπε η πρόεδρος, Αναστασία Ιωσηφίδου, στη δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του 2018, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Βλέποντας την μικρή κάμψη στους επισκέπτες από την Τουρκία, η «Δημωφέλεια» αποφάσισε να διευρύνει τις τουριστικές αγορές στόχους το 2019 και εκτός των Βαλκανίων. «Κάνουμε πράξη το σύνθημα: «Η Καβάλα των τριών ηπείρων», δήλωσε η Αν. Ιωσηφίδου και πρόσθεσε ότι, για πρώτη φορά φέτος, θα γίνει συμμετοχή στην τουριστική έκθεση της Νέας Υόρκης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α.). Η μεγαλύτερη εξωστρέφεια, είναι ο πρώτος άξονας του σχεδίου τουριστικής προβολής. Ο δεύτερος αφορά την εισαγωγή και χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, όπως το ειδικό σύστημα ενημέρωσης των επισκεπτών στις δύο πύλες εισόδου της Εγνατίας οδού. Ο τρίτος άξονας περιλαμβάνει τη διοργάνωση στοχευμένων δράσεων, για την προβολή του τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό.

Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» απάντησε στην κριτική του εκπροσώπου του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μιχάλη Καπέτη, ο οποίος αμφισβήτησε τα στοιχεία που δείχνουν πως σημειώθηκε αύξηση στo τουριστικό ρεύμα στην πόλη της Καβάλας την τελευταία τετραετία και στο α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους (2018). Επίσης, αμφισβήτησε τη χρησιμότητα της συμμετοχής στις διεθνείς εκθέσεις και σημείωσε ότι το σχέδιο τουριστικής προβολής χρειάζεται αναπροσανατολισμό. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ενέκριναν, καταθέτοντας μερικές παρατηρήσεις, το σχέδιο, που για πρώτη φορά, όπως είπε η Αν. Ιωσηφίδου, παρουσιάστηκε στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ