• Αρκετές φορές αναρωτηθήκαμε πόσα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ενός ερασιτεχνικού σωματείου ποδοσφαίρου είναι ενεργά και προσφέρουν στην πράξη στο σωματείο. Πριν λίγες ημέρες, στη συνάντηση μεταξύ μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη Α.Ο. «Καβάλα» με τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, ο πρόεδρος, Γιώργος Λουπέλης, είπε ότι η προηγούμενη διοίκηση παρέλαβε ένα σωματείο «σφραγίδα», εννοώντας ότι δεν λειτουργούσε τίποτα, ή σχεδόν τίποτα, στον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Φανταστείτε, επομένως, τι μπορεί να συμβαίνει στα ερασιτεχνικά σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας.
  • Στα περισσότερα από αυτά, δυστυχώς, υπάρχουν ένας-δύο, άντε τρεις «παράγοντες» που «τρέχουν» καθημερινά, ενώ τα υπόλοιπα μέλη κατέχουν τις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο «τιμής ένεκεν»! Χρειάζεται το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός τέτοια σωματεία, «σφραγίδες» όπως τα χαρακτηρίζουν; Κι όμως χρειάζονται! Αλλά, για να εκλέγονται μερικοί στα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και στα όργανα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.). Δεν είναι τυχαίο και το αναφέρουμε ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι επαναδραστηριοποιούνται σωματεία που είχαν διαλυθεί, ενώ μερικά από αυτά αντιμετωπίζουν πρόβλημα συμμετοχής στα πρωταθλήματα στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Ο λόγος είναι απλός, δεν υπάρχουν οι άνθρωποι στο διοικητικό συμβούλιο για να τα διοικήσουν και να στηρίξουν οικονομικά.
  • Αφορμή για τον παραπάνω πρόλογο, ήταν η πρόσφατη ανακοίνωση συνεργασίας μεταξύ δύο ερασιτεχνικών σωματείων ποδοσφαίρου της πόλης της Καβάλας, της Α.Ε. Καβάλας και της Καβάλας 2004, με σκοπό τη δημιουργία μιας τρίτης (αυτόνομης) ομάδας, η οποία θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καβάλας. Είναι παρόμοια περίπτωση, μ’ εκείνη της συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και της Ακαδημίας των «Πανθήρων», που θα διατηρήσουν τη διοικητική και αγωνιστική αυτονομία τους.
  • Εμείς, δεν βλέπουμε με θετικό «μάτι» τέτοιου είδους συνεργασίες, γιατί θεωρούμε ότι δεν θα προσφέρουν στην ανάπτυξη του τοπικού ποδοσφαίρου, ή της τοπικής καλαθόσφαιρας. Αυτές οι συνεργασίες εξυπηρετούν, περισσότερο, τα σωματειακά συμφέροντα και ειδικότερα τα συμφέροντα των παραγόντων των σωματείων (και όποιων άλλων εμπλέκονται…).
  • Γι’ αυτό οι συνεργασίες αυτές δεν μακροημερεύουν και δεν δίνουν προοπτική στα αθλήματα, στα σωματεία και στους αθλητές. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Όταν αλλάξουν οι διοικήσεις (που αποφάσισαν τη συνεργασία) μπαίνει και η «ημερομηνία λήξης» του εγχειρήματος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν δεν κάνω λάθος η Καβάλα 2004 είναι θυγατρική του ΑΟΚ. Για όσους δεν θυμούνται όταν ο καταχρεωμενος ΑΟΚ κάνοντας χρήση του νόμου Βενιζέλου αντί να υποβιβαστεί στις ερασιτεχνικές κατηγορίες άλλαξε ΑΦΜ και μετονομάστηκε σε ΝΕΑ ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ και συνέχισε κανονικά στις επαγγελματικές κατηγορίες. Το παλιό ΑΦΜ συνέχισε να υπάρχει μέσω της ΚΑΒΑΛΑΣ 2004. Αντί να λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του μητρικού σωματείου δλδ του ΑΟΚ συνάπτει συμφωνίες με γνώμονα όπως πολύ σωστά είπες Κώστα, το συμφέρον της επί του παρόντος διοικήσεως της και της διοικήσεως της συνεργαζομενης ομάδας δλδ της ΑΕΚ Καβάλας με τη δημιουργία τρίτης ομάδας που πιθανότατα θα εξυπηρετεί τις επιδιώξεις κάποιων από τους παράγοντες των δυο ερασιτεχνικών σωματείων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ