– Διαβάζοντας τα δελτία Τύπου που εξέδωσαν για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2016, στο Δημαρχείο Καβάλας, με θέμα την μετεγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών που φιλοξενούνται στο Εσκί Καπού, η δημοτική αρχή και οι τέσσερις (από τις έξι) παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Καβάλας, βγάλαμε το εξής συμπέρασμα.
– Ότι παίζεται ένα άκομψο πολιτικό παιχνίδι, για ένα ζήτημα που μπορεί να λυθεί αμέσως (ακόμα και αύριο). Γίνεται, συγκεκριμένα, ένα παιχνίδι «επιτραπέζιας αντισφαίρισης», με τις δύο πλευρές να πετούν το μπαλάκι της ευθύνης η μία στην άλλη, μέχρι να γίνει η λανθασμένη κίνηση.
– Πληροφορηθήκαμε ότι η σύσκεψη επρόκειτο να γίνει την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, όμως η δημοτική αρχή απέστειλε εσπευσμένα ειδοποίηση προς τους «εμπλεκόμενους φορείς» και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ότι άλλαξε η απόφαση για τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016.
– Παρά την αλλαγή της «τελευταίας στιγμής», ο Χρήστος Ποτόλιας, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Παρασκευάς Αγανικόλας, προσήλθαν κανονικά στο Δημαρχείο. Ο πρώτος αποχώρησε λίγο αργότερα, γιατί διαφώνησε με το πνεύμα της συζήτησης.
– Οι επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης απείχαν και έστειλαν επιστολή με τους λόγους της αποχής τους.
– Από τη μία πλευρά, λοιπόν, η δημοτική αρχή και κάποιοι τοπικοί φορείς, δεν επιθυμούν την μετεγκατάσταση των προσφύγων σε (στεγασμένο) χώρο εντός της πόλης και καλούν την κυβέρνηση να επιλύσει το πρόβλημα.
– Από την άλλη πλευρά, οι παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη», του Κωστή Σιμιτσή, «Ο Τόπος της Ζωής μας», του Μάκη Παπαδόπουλου, «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», του Βαγγέλη Παππά και «Συμπαράταξη Πολιτών», του Άρη Βέρρου, σχημάτισαν «κοινό μέτωπο», για να πλήξουν πολιτικά τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, εκμεταλλευόμενοι οποιοδήποτε «πιασάρικο» θέμα προκύψει.
– Είναι αστείο να θέλουν να πιστέψουμε ότι αιφνιδιάστηκαν από την αλλαγή της ημερομηνίας της σύσκεψης και ότι χρειάζονται χρόνο για να προετοιμαστούν. Συγνώμη, κύριοι της αντιπολίτευσης, αλλά δεν προσκληθήκατε να συμμετέχετε σε συνεδρίαση του eurogroup, ώστε να θέλετε ειδική προετοιμασία.
– Το ζήτημα της μετεγκατάστασης των προσφύγων δεν προέκυψε προχθές. Εσείς ζητάτε την μετεγκατάσταση, με μεγάλη επιμονή μάλιστα, εδώ και μέρες, αλλά ποτέ δεν προτείνατε τον κατάλληλο, κατά την άποψη σας, στεγασμένο χώρο εντός του αστικού ιστού.
– Ο Μάκης Παπαδόπουλος, ως ο πιο «έξυπνος» της παρέας, ζήτησε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο μία λίστα με προτεινόμενους χώρους, για να γίνει συζήτηση.
– Εσείς, φίλτατε Μάκη, που έχετε συμβούλους στην παράταξη σας, γιατί δεν προτείνετε ένα χώρο τεχνικά άρτιο και κατάλληλο για τη διαβίωση των προσφύγων;
– Μπορεί η πρότασή σας να γίνει ερέθισμα για συζήτηση και να υιοθετηθεί τελικά από το σύνολο των φορέων. Όμως, φοβάστε, όπως και οι συνάδελφοι σας, να πάρετε την πολιτική ευθύνη και καταφεύγετε στη γνωστή αντιπολιτευτική τακτική, η οποία, κατά τη γνώμη μας, είναι ανέξοδη και ανεύθυνη.
– Είστε διατεθειμένοι οι: Κ. Σιμιτσής, Μακης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Παππάς και Α. Βέρρος, να στηρίξετε τη δημοτική αρχή, στην προσπάθεια να πιεστεί η κυβέρνηση να μεταφέρει τους πρόσφυγες σε οργανωμένο κέντρο φιλοξενίας εκτός Νομού Καβάλας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ