-Είναι δικαίωμα ορισμένων να διαφωνούν με τον τρόπο αξιοποίησης της «αλάνας» Νέας Ηρακλείτσας στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου. Ο δήμαρχος, Φίλιππος Αναστασιάδης, πρώτος δήλωσε, πως ήθελε να κατασκευαστεί ένα ξενοδοχείο πολυτελείας, αντί για μικρές πολυτελείς κατοικίες που θα πουληθούν σε πολίτες τρίτων χωρών, με σκοπό να αποκτήσουν την λεγόμενη «χρυσή βίζα». Δηλαδή, να κατοχυρώσουν το δικαίωμα μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα, εφόσον αγοράσουν ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

-Επομένως, ο επιχειρηματίας που θα κατασκευάσει τις κατοικίες στην «αλάνα» της Νέας Ηρακλείτσας, που είναι ο Καναδός Alexander Haditaghi, δεν θα κάνει «στα κουτουρού» την συγκεκριμένη επένδυση, Να σημειώσω ότι, μόνο για την αγορά της έκτασης στην «αλάνα», ο Καναδός επιχειρηματίας έδωσε στο ελληνικό δημόσιο, μέσω του διεθνούς διαγωνισμού που έκανε το ΤΑΙΠΕΔ, το ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ.

-Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πολύ ελκυστικό προορισμό επενδυτών, που θέλουν να αποκτήσουν την «χρυσή βίζα». Από τον Φεβρουάριο του 2022 έως και τον Φεβρουάριο του 2023, υποβλήθηκαν περίπου 5.500 αιτήσεις! Ένας επιχειρηματίας γνωρίζει καλύτερα την αγορά, την τάση που επικρατεί και την προοπτική μιας επένδυσης, σε σχέση με έναν δήμαρχο, ή περιφερειάρχη. Γι’ αυτό, Φίλιππε καρντάσι, είναι πιο χρήσιμο να ασχοληθείς με τα ζητήματα του Δήμου Παγγαίου και ιδιαίτερα με την διαχείριση του τουριστικού ρεύματος κάθε καλοκαίρι στην περιοχή, για το οποίο η δημοτική Αρχή, θα συμφωνήσεις πιστεύω, δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα για να αυξήσει.

-Η επένδυση στην «αλάνα» της Νέας Ηρακλείτσας, με την ονομασία Hamptons Greece, θα γίνει «πόλος έλξης» και επισκεπτών, αλλά κυρίως επενδυτών στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Παγγαίου. Μπορεί να μην συμπαθείς προσωπικά τον Alexander Haditaghi, οφείλεις ωστόσο να στηρίξεις την επένδυση και να βοηθήσεις τον επενδυτή, που μαθαίνει την ελληνική (γραφειοκρατική) πραγματικότητα.

-Θλίβομαι, ειλικρινά, που δεν αντέδρασες στην τηλεμαχία που έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό Center TV, όταν ο συνυποψήφιος σου δήμαρχος, Μιχάλης Διαμαντόπουλος, αποκάλεσε τον επενδυτή στην «αλάνα», με τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό «τυχάρπαστος». Γνωρίζει προσωπικά τον επενδυτή, ή θέλει να παραμείνει η «αλάνα» ένας τόπος, όπου οι δημότες Δήμου Παγγαίου θα πετάνε τον χαρταετό τους την Καθαρά Δευτέρα και οι ξένοι θα κάνουν ελεύθερο camping;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ