Με ένα ακόμα συλλαλητήριο, την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας, θα εκφράσει η τοπική κοινωνία την αντίθεση της στην κατασκευή μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό πάνω από το Περιγιάλι Καβάλας. Αυτό αποφάσισε, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, η διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Μαΐου 2018, υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Αναστάσιου Τσουρουκίδη.

«Η διαμαρτυρία αποφασίστηκε να γίνει, ως απάντηση στην αυθαίρετη απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και της Εγνατίας Οδού Α.Ε., για την εγκατάσταση μετωπικού σταθμού διοδίων στην παράκαμψη της πόλης της Καβάλας. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων: Κυριάκος Σταυρίδης, Αχιλλέας Νικολαΐδης, Μανώλης Κελαϊδάκης, Γιώργος Τσιρωνίδης, δήλωσαν ότι θα ζητήσουν όλοι μαζί και η κάθε παράταξη ξεχωριστά, τη συμμετοχή όλων των φορέων, συλλόγων, οργανισμών και βέβαια όλων των Καβαλιωτών, καθώς και τη συμπαράσταση των υπολοίπων Δήμων της περιοχής κ.λπ.

Αν μέχρι την ημέρα του συλλαλητηρίου, η ανάδοχος εταιρεία προχωρήσει στην έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του σταθμού διοδίων, αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση αντίδραση με κάλεσμα των Καβαλιωτών, για να βρεθούν στο σημείο αυτό της παράκαμψης και να αντιδράσουν σ’ αυτό το ενδεχόμενο.

Καλούνται όλοι οι Καβαλιώτες και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, να πάρουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο για να μη γίνουν τα διόδια πάνω από την Καβάλα, γιατί ήδη υπάρχουν διόδια στο Νομό, ενώ η τοποθέτηση αυτών των διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο, θα στέλνει τα αυτοκίνητα μέσα από την πόλη, επιβαρύνοντας σοβαρά το περιβάλλον», αναφέρει, ακόμα, το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ