Συγκίνησαν τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της «Δημωφέλεια», οι πασχαλινές δημιουργίες των παιδιών του Κ.Δ.ΑΠ.

0

Στο πλαίσιο της ιδιαίτερα επιτυχημένης δράσης του τριήμερου bazaar χειροποίητων πασχαλινών δημιουργιών από τους ωφελούμενους του Κ.ΔΑ.Π. ατόμων με αναπηρίες της κοινωφελούς επιχείρησης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος της επιχείρησης, Παναγιώτης Αγγελίδης, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 την δομή και αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό και τους εκπαιδευόμενους. Ο δήμαρχος είπε τα εξής: «Η συγκεκριμένη δράση, είναι μία πολύ συγκινητική γιορτή. Τα παιδιά του Κέντρου έχουν φτιάξει πολύ ιδιαίτερες χειροποίητες δημιουργίες, το οποίο δείχνει στην πράξη, ότι το προσωπικό του Κέντρου επιτελεί πολύ σημαντικό έργο και το ευχαριστούμε ιδιαιτέρως γι’ αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω και τους γονείς των παιδιών, οι οποίοι βρίσκονται πάντοτε δίπλα τους και η πρόοδος που έχουν οφείλεται, πρώτιστως, σε αυτούς. Εύχομαι στο προσωπικό, στους εκπαιδευόμενους και στους γονείς καλή Ανάσταση, με υγεία και δύναμη».

Ο Π. Αγγελίδης ανέφερε ότι: «Στόχος του Κέντρου, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, όπως και το τριήμερο bazaar με πασχαλινές δημιουργίες, είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και η ενίσχυση της καθημερινής προσπάθειας των ωφελούμενων και των οικογενειών τους. Θέλω να συγχαρώ τους γονείς για τον συνεχή αγώνα μέσα από τον οποίο τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, αναπτύσσουν σημαντικές ικανότητες μάθησης, συνεργασίας και κοινωνικοποίησης». Ακόμα, ευχαρίστησε το εξειδικευμένο προσωπικό της δομής, το οποίο από το 2003  δίνει τον καλύτερο εαυτό του, ώστε τα παιδιά να αντιμετωπίζονται ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Με ιδιαίτερη θέρμη μίλησε για την καθημερινή προσπάθεια των παιδιών, η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη της δομής, Ζήσα Μισσεριάν, η οποία είπε τα ακόλουθα: «Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα γιορτής για όλους εμάς στο Κ.Δ.ΑΠ. της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Μία δημιουργική παρουσία του Κέντρου μέσα από μία απουσία δύο ετών λόγω πανδημίας, με το κάθε αντικείμενο της συγκεκριμένης δράσης να αποτελεί μία κατάθεση ψυχής από κάθε εκπαιδευόμενο. Το bazaar αποτελεί μία δράση, που συμβάλλει στον ψυχικό κόσμο των παιδιών, καθώς δουλεύουν όλα μαζί ομαδικά και στο τέλος βλέπουμε όλοι εμείς, με ικανοποίηση, το αποτέλεσμα. Εκ μέρους του προσωπικού του Κέντρου σας ευχόμαστε καλή Ανάσταση, με υγεία και ψυχική ηρεμία».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ