Η εμπειρία και η «επαφή» που έχουν ορισμένοι παίκτες με το καλάθι, έδωσαν στην ομάδα του Δούκα τη δύσκολη, πλην όμως πολύτιμη, εκτός έδρας νίκη επί του Αρκαδικού Τρίπολης, με σκορ 76-80 (στην παράταση), το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2017. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τους 58 από τους 80 πόντους της ομάδας του γνωστού Εκπαιδευτηρίου των Αθηνών σημείωσαν δύο παίκτες, ο Αλέξης Κυρίτσης (30) και ο Γκιγιέρμο Ρούμπιο (28). Οι δύο αυτοί παίκτες, ήταν οι «ακρογωνιαίοι λίθοι» στο παιχνίδι του Δούκα, που στερήθηκε των υπηρεσιών των έμπειρων γκαρντ, Παπαμακάριου και Καυκή, οι οποίοι παρακολούθησαν το παιχνίδι στην Τρίπολη από τον πάγκο.
Ο Α. Κυρίτσης και ο Γκ. Ρούμπιο σκόραραν τις 22 από τις 26 εύστοχες ελεύθερες βολές και εκτέλεσαν τις 27 από τις 35 προσπάθειες της φιλοξενούμενης ομάδας από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας». Επίσης, στα δίποντα είχαν, μαζί, 15/22 και η ομάδα του Δούκα 18/32. Δηλαδή, οι υπόλοιποι παίκτες που αγωνίστηκαν είχαν μόλις 3/10 σουτ! Ακόμα, ο Α. Κυρίτσης και ο Γκ. Ρούμπιο κέρδισαν τα 21 από τα 32 φάουλ που «έδωσαν» οι παίκτες του Αρκαδικού Τρίπολης στο παιχνίδι. Ο πρώτος είχε 9 κερδισμένα φάουλ και ο δεύτερος 12. Ο Α. Κυρίτσης, σε 41 λεπτά συμμετοχής, έχασε για ένα ριμπάουντ (9) το double figure, ενώ είχε και πέντε λάθη. Ο Γκ. Ρούμπιο, εκτός από τους 28 πόντους και τα 12 κερδισμένα φάουλ, μάζεψε 12 ριμπάουντ (σ.σ. έκανε ένα άτυπο triple double figure), «μοίρασε» τέσσερις τελικές πάσες και έκανε ένα λάθος, σε 36 λεπτά συμμετοχής.
Πολύτιμη ήταν η προσφορά του Δημήτρη Κομποδιέτα, ο οποίος έπαιξε πολύ καλή άμυνα στα επιθετικά «ατού» του Αρκαδικού Τρίπολης (σ.σ. εναντίον της ομάδας της Καβάλας είναι σίγουρο πως θα αναλάβει το μαρκάρισμα του Άντι Μάζουρτσακ), ενώ με 3/6 τρίποντα έδωσε σημαντικές λύσεις στην επίθεση, όταν ο Δούκας χρειάστηκε το μακρινό σουτ.
Στη «νευραλγική» θέση του πλέι μέικερ αγωνίστηκαν οι: Γιώργος Κουκάς και Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς, οι οποίοι δεν έχουν την ποιότητα και την εμπειρία των: Μανώλη Παπαμακάριου και Παναγιώτη Καυκή. Σε μέτρια ημέρα βρέθηκαν οι φόργουορντ, Ανδρέας Κανονίδης (1 πόντος, με 0/8 σουτ εντός πεδιάς και 5 λάθη σε 32 λεπτά συμμετοχής) και Γιάννης Μολφέτας (0/3 σουτ εντός πεδιάς).
Συνοψίζοντας, ο Δούκας είναι μία ομάδα που στηρίζεται, σε μεγάλο βαθμό, στην ικανότητα ορισμένων παικτών του στο παιχνίδι «ένας εναντίον ενός», επιδιώκει το inside και post παιχνίδι, με κύριους εκφραστές τους: Κυρίτση, Ρούμπιο, Κανονίδη, αλλά έχει και ικανούς σουτέρ από την περιφέρεια. Η συμμετοχή των: Παπαμακάριου και Καυκή, επίσης, αυξάνει τον αριθμό των τελικών πασών στο παιχνίδι του.
Στην Τρίπολη, αν και βρέθηκε στην 3η περίοδο πίσω στο σκορ με οκτώ πόντους, με συνεχόμενα εύστοχα σουτ τριών πόντων και «γκολ φάουλ» των παικτών του Αρκαδικού, δεν «πανικοβλήθηκε». Στο σημείο εκείνο πήραν περισσότερες προσπάθειες στην επίθεση ο Αλέξης Κυρίτσης και ο Γκιγιέρμο Ρούμπιο και ο Δούκας, όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά προηγήθηκε στο σκορ με μία μικρή διαφορά. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι προπονητής της ομάδας είναι ο Γιάννης Τζήμας, που άφησε τον Φάρο Κερατσινίου, με τον οποίο ηττήθηκε στην Τρίπολη από τον Αρκαδικό, για να οδηγήσει τον Δούκα στην Α1 εθνική κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ