Με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, την οποία ζήτησε ο Γιώργος Γραμμένος, δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Ανάσα για τον Δήμο» και τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ολοκληρώθηκε η μακρά, σε χρονική διάρκεια, συζήτηση επί των ψηφισμάτων που κατέθεσαν η δημοτική Αρχή και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», Χρήστος Ποτόλιας, για τη συμπαράσταση του αγώνα των 134 εργαζομένων στην ELFE (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων) στην εργατική διαφορά που έχουν με τον εργοδότη τους.

Το γεγονός ότι, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας δεν τάχθηκε ομόφωνα, όπως συνέβη το 2016, στο αίτημα των εργαζομένων να καταδικαστεί η τακτική της εργοδοσίας απέναντι τους, θεωρούμε ότι αποτελεί μία «ήττα» για τους συνδικαλιστές, κυρίως, που χαράσσουν τη στρατηγική πορεία του αγώνα. Διότι, το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει την τοπική κοινωνία και είναι πολύ σημαντική η διευρυμένη στήριξη αυτής προς την πλευρά των εργαζομένων. Στήριξη που επιθυμούν, είμαστε βέβαιοι, διακαώς οι «στρατηγοί» του αγώνα.

Το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Νέστου, για τον ίδιο σκοπό, δεν λέει, κατά την άποψη μας, κάτι, όταν ο μητροπολιτικός Δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έχει διαφορετική απόφαση. Η συζήτηση στη συνεδρίαση της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου 2020, επίσης, έδειξε ότι ορισμένοι καλλιεργούν τον διχασμό στην τοπική κοινωνία. Ωστόσο, έχουμε την αίσθηση πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να απέχει από το νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» της αντιπαράθεσης μεταξύ μιας μερίδας συνδικαλιστών και του εργοδότη των Λιπασμάτων. Θα μας επιτρέψετε τον αδόκιμο παραλληλισμό, αλλά επειδή βρίσκεται στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό θα κάνουμε τη σύνδεση με το ζήτημα της τιμωρίας των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.) Π.Α.Ο.Κ. και Ξάνθη, έπειτα από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), για καθεστώς πολύ-ιδιοκτησίας.

Κι εδώ επιχειρείται να πολωθεί το κλίμα, από την πλευρά των διοικούντων την Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., για να ασκηθεί πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τα θεσμικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η διοίκηση της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης τους πολυάριθμους φιλάθλους του συλλόγου, για να πετύχει τον στόχο της. Και «επενδύει», για μία ακόμα φορά, στο αίσθημα της αδικίας σε βάρος του συγκεκριμένου σωματείου, από το «αθηναϊκό κατεστημένο». Όμως, η μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας και των φιλάθλων έχει κουραστεί από τις «κοκορομαχίες» μεταξύ των ισχυρών οικονομικών παραγόντων του ποδοσφαίρου. Και στις δύο περιπτώσεις, το ελληνικό κράτος έχει νόμους και οι θιγόμενοι το δικαίωμα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Επίσης, το ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολικών μονάδων του Δήμου Καβάλας, για να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία, όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής και των δημοτικών συμβούλων των συνδυασμών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ