Το 17ο δημοτικό σχολείο Καβάλας ανακοινώνει με χαρά, την συμμετοχή του στο καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Enigmathico, το οποίο εντάσσεται στην δράση KA220 του προγράμματος Erasmus+. Το έργο θα αρχίσει την 1η Νοεμβρίου 2024 και θα ολοκληρωθεί την 31η Οκτωβρίου 2026, στοχεύοντας στην βελτίωση των μαθηματικών δεξιοτήτων των μαθητών μέσω καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Το Enigmathico είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που συνδυάζει τα μαθηματικά με την αφήγηση, προσφέροντας μία διασκεδαστική και διαδραστική εμπειρία μάθησης. Μέσα από παιχνίδια και ιστορίες, οι μαθητές θα εξερευνήσουν μαθηματικές έννοιες, θα λύσουν γρίφους και θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που θα κάνουν την μάθηση πιο ενδιαφέρουσα και κατανοητή. Το έργο περιλαμβάνει τη συνεργασία έξι εταίρων από πέντε διαφορετικές χώρες:

1. Les Apprimeurs (Γαλλία): Συντονιστής του έργου. Είναι εκδοτικός οίκος στο Παρίσι που ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου και εκπαιδευτικών διαδραστικών εργαλείων.

2. Fermat Science (Γαλλία): Μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προάγει τα μαθηματικά και τις επιστήμες, καθώς και την κληρονομιά του διάσημου μαθηματικού Pierre de Fermat. Αναπτύσσει διδακτικά εργαλεία, διοργανώνει εκθέσεις, εργαστήρια και εκδηλώσεις για σχολεία και το ευρύ κοινό. Διατηρεί μουσείο Μαθηματικών στο Μπομόν-ντε-Λομάνι.

3. European Gamification in Learning and Education (Βέλγιο): Μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί ως κέντρο ανταλλαγής πληροφοριών, ερευνών και καλών πρακτικών στον τομέα του gamification (παιγνιοποίηση) ενσωματώνοντας το στην εκπαίδευση. Δημιουργεί εκπαιδευτικό υλικό και διοργανώνει εκδηλώσεις όπως εργαστήρια, σεμινάρια και συνέδρια σχετικές με το gamification.

4. Szkola Podstawowa z Oddzialami Dwujezycznymi nr 20 im. Jana Gutenberga Fundacji Szkolnej w Warszawie (Πολωνία): Ιδιωτικό σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 5. Vilkaviskio pradine mokykla: Δημόσιο σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

6. 17ο δημοτικό σχολείο Καβάλας (Ελλάδα)

Η συμμετοχή του 17ου δημοτικού σχολείου Καβάλας στο Enigmathico αναμένεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην εκπαιδευτική μας κοινότητα. Με την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα, έχουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε τις διεθνείς μας συνεργασίες και να εμπλουτίσουμε τις μαθησιακές εμπειρίες των μαθητών μας μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων, που συνδυάζουν τα μαθηματικά με την αφήγηση. Τέλος, η συμμετοχή σε διεθνή σεμινάρια, θα βοηθήσει τους δασκάλους μας να εξελίξουν τις διδακτικές τους μεθόδους. Ανυπομονούμε για την επιτυχή υλοποίηση του Enigmathico και τις ευκαιρίες που θα προσφέρει στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ