Η 18η συνεδρίαση του έτους 2019 και τελευταία της περιόδου 2014-2019 του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης 22 Αυγούστου 2019 σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα. Η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, ευχαρίστησε όλους και όλες τους και τις δημοτικούς συμβούλους, για το ήθος που έδειξαν και την κόσμια στάση τους, καθώς και όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή των συνεδριάσεων. «Ήταν μία δύσκολη δημοτική περίοδος, που άρχισε με την κατάληψη του Δημαρχείου από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και τελείωσε με την υποχώρηση τμήματος της γέφυρας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Όμως, δουλέψαμε πολύ και αφήνουμε στη νέα δημοτική αρχή μία καλή «προίκα». Αγαπητέ κύριε Μουριάδη θα είμαστε δίπλα σας, για να συνεχίσετε το έργο που έγινε την περασμένη πενταετία. Θέλω να ευχαριστήσω, ακόμα, τους συνεργάτες μου, γιατί δούλεψαν με τη ψυχή τους για τον τόπο επί πέντε χρόνια», είπε.

Αίσθηση προκάλεσε, η έκκληση που απεύθυνε ο απερχόμενος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος, ο οποίος κάλεσε τους νεοεκλεγέντες βουλευτές και τον συντοπίτη υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, να εμποδίσουν το έγκλημα, όπως το χαρακτήρισε, που συντελείται στο Περιγιάλι και συγκεκριμένα στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», όπου ανακαινίζονται όλα τα κτίρια, προκειμένου να φιλοξενήσουν μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών και προσφύγων στη μόνιμη, πλέον, δομή φιλοξενίας. «Δεν πρέπει να χαθεί το στρατόπεδο αυτό για τον Δήμο Καβάλας. Πρέπει να αγωνιστούμε ενωμένοι, για να αποτρέψουμε το έγκλημα σε βάρος της τοπικής κοινωνίας. Όλα τα σχέδια και όνειρα μας για το στρατόπεδο και το Περιγιάλι κινδυνεύουν να χαθούν. Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία», τόνισε, ενώ με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν στο δύσκολο έργο του. «Αισθάνομαι υπερήφανος, που προήδρευσα με αυτή τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε.

Το λόγο πήρε, στη συνέχεια, ο νέος δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος είπε πως θεωρεί όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου φίλους του και ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής. «Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοιχτή για όλους. Θα λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις και οι προτάσεις σας. Στη διοίκηση υπάρχει συνέχεια», ανέφερε. Τον δικό τους απολογισμό έκαναν και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Χρήστος Τσοχαταρίδης, Ανέστης Τσουρουκίδης, Θόδωρος Τζατζάρης, Νίκος Ξανθόπουλος.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση, εγκρίθηκε ομόφωνα η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΙΑ.Α.Α.ΜΑ.Θ., για την προμήθεια του ειδικού εξοπλισμού (κάδοι, σακούλες, απορριμματοφόρα) από τον Δήμο Καβάλας, για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων. Τους επόμενους μήνες, δηλαδή, θα μπούνε στη ζωή των δημοτών οι καφέ κάδοι για τα βιοαπόβλητα, ενισχύοντας την εκστρατεία για τη μείωση των αποβλήτων που θάβονται στον Χ.Υ.Τ.Α.

Ομόφωνα εγκρίθηκε, επίσης, η παραλαβή της μελέτης για τη στατική επάρκεια της στέγης του κλειστού κολυμβητηρίου, ώστε η νέα δημοτική αρχή να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης της ζημιάς που έγινε στα μονωτικά καλύμματα τον Δεκέμβριο του 2010.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ