-Πριν από ένα έτος, περίπου, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, κάλεσε στο Δημαρχείο τα κορίτσια της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100 μέτρα του Ομίλου Κλασικού Αθλητισμού (Ο.Κ.Α.) «Φίλιππος» Καβάλας και την προπονήτρια τους, με σκοπό να τα συγχαρεί για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου κάτω των 18 ετών, που διεξήχθη στο παμπελοποννησιακό στάδιο στην Πάτρα. Με αφορμή την βράβευση των κοριτσιών, άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προπόνηση τους στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και δήλωσε πως η μελέτη για την αντικατάσταση του ταρτάν είναι έτοιμη. Ακόμα συμπλήρωσε ότι, τα χρήματα που θα εξοικονομούνται από την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κολυμβητηρίου, θα δαπανώνται σε παρεμβάσεις στο δημοτικό στάδιο.

-Ένα έτος μετά, η ίδια σχεδόν ομάδα κοριτσιών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18, που πραγματοποιήθηκε, πάλι, στο παμπελοποννησιακό στάδιο! Ένα έτος μετά, η δημοτική Αρχή δεν βρήκε χρηματοδότηση για να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο ταρτάν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», ούτε έκανε τις παρεμβάσεις που υποσχέθηκε από την εξοικονόμηση χρημάτων από την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου. Άραγε, θα καλέσει ο δήμαρχος τις αθλήτριες στο Δημαρχείο για νέα βράβευση; Κι αν τις καλέσει, τι θα πει για το ταρτάν και για τις άλλες εργασίες; Θα πει πως ο Δήμος αναζητεί, ακόμα, χρηματοδότηση για το έργο και ότι η ενεργειακή αναβάθμιση στο κολυμβητήριο δεν έχει ολοκληρωθεί;

-Η πρώτη θητεία του Θόδ. Μουριάδη ήταν εντελώς χαμένη, όσον αφορά τον τομέα του αθλητισμού. Ο τέως αντιδήμαρχος, Κώστας Βακιρτζής, αν και καλό παιδί, αποδείχτηκε ακατάλληλος για διοικητική θέση. Τα «χνάρια» του ακολουθεί ο νυν σντιδήμαρχος, Κώστας Χατζηαναστασίου, ο οποίος δεν κατέθεσε τις «προγραμματικές θέσεις του» για τον τομέα που του ανέθεσε ο δήμαρχος, ενώ βρίσκεται έξι μήνες στην αντιδημαρχία. Κι ούτε πρόκειται να τις καταθέσει, αφού δεν έχει συγκεκριμένο πλάνο τι θέλει να κάνει.

-Ο Θόδ. Μουριάδης δεν βρίσκει 1 εκατομμύριο ευρώ για την αντικατάσταση του ταρτάν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», δεν βρίσκει 1,5 εκατομμύριο ευρώ για την ανακαίνιση του ανοιχτού κολυμβητηρίου, δεν βρίσκει χρηματοδότηση για να αποκαταστήσει τον χλοοτάπητα στο «Βερούλειο» γήπεδο κ.ο.κ. Τα κορίτσια του Ο.Κ.Α. «Φίλιππος» τον εξέθεσαν με το νέο μετάλλιο που κατέκτησαν! Εκείνος έχει πιο «σοβαρές» προτεραιότητες, όπως να κλείσει την συμφωνία με την ΕΤ.Α.Δ. για την ενοικίαση της ακτής Καλαμίτσα, να συμφωνήσει με το ΤΑΙΠΕΔ και τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας για την παραχώρηση του ανοιχτού κολυμβητηρίου και να εξασφαλίσει την προεδρία στον νέο αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου στον πολιτικό του μέντορα, Κωστή Σιμιτσή!

-Προ μερικών ημερών, ο δήμαρχος Κω υπέγραψε την σύμβαση για το έργο αντικατάστασης του ταρτάν στο στάδιο «Ανταγόρας» του νησιού, με δαπάνη από πόρους του Δήμου 433.655,82 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κω και θα έχει διάρκεια 5 μήνες. Ο στίβος έχει επιφάνεια 5.900 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από έξι διαδρόμους περιμετρικά και οκτώ διαδρόμους στην ευθεία, όπως και ο στίβος στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Η δημοτική Αρχή στον Δήμο Κω έχει εύρωστο «ταμείο», μάλλον, ή βάζει σε προτεραιότητα τον αθλητισμό και την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο.

-Ο Θόδ. Μουριάδης πρέπει να υποσχεθεί στα κορίτσια που κατέκτησαν την πρώτη πανελλήνια νίκη, ότι το πρωτάθλημα Κ18 το καλοκαίρι του 2025, θα διεξαχθεί στο καινούργιο ταρτάν του δημοτικού σταδίου «Ανθή Καραγιάννη». Αυτός είναι ένας στόχος, που πρέπει η δημοτική Αρχή να πετύχει. Όπως κάνουν οι αθλητές και οι αθλήτριες στον στίβο και στα άλλα αθλήματα. Η πρόοδος επιτυγχάνεται μέσα από την επίτευξη στόχων, μικρότερων και μεγαλύτερων, στην ζωή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ