Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η άνω των 150 εκατομμυρίων δολαρίων επένδυση της Energean, για την ανάπτυξη του κοιτάσματος «Έψιλον» στον κόλπο της Καβάλας. Ολοκληρώνεται στην Κωστάντζα της Ρουμανίας, η κατασκευή της βάσης της εξέδρας «Λάμδα», η οποία θα μεταφερθεί σύντομα στην Καβάλα και θα εγκατασταθεί πάνω από το κοίτασμα, που είναι δορυφορικό του «Πρίνου».

Επίσης, το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσει η εγκατάσταση των ποδιών της εξέδρας, τα οποία βρίσκονται στην Καβάλα. Η πλήρης εγκατάσταση της εξέδρας αναμένεται να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες. Η εξέδρα «Λάμδα», θα είναι η πρώτη εξέδρα άντλησης υδρογονανθράκων που θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα, 45 έτη μετά την εγκατάσταση των εξεδρών του συγκροτήματος του «Πρίνου».

Η ανάπτυξη του κοιτάσματος «Έψιλον», είναι το μοναδικό πρόγραμμα ανάπτυξης υδρογονανθράκων που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Το κοίτασμα περιέχει 23 εκατομμύρια βαρέλια πιστοποιημένα αποθέματα πετρελαίου και η παραγωγή προβλέπεται να αρχίσει εντός του επομένου έτους. Από το 1981 έως σήμερα, από τα κοιτάσματα του κόλπου της Καβάλας έχουν παραχθεί περίπου 130 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ