-Έπειτα από δέκα χρόνια, καρντάσια, υπογράφηκε συμβολαιογραφική πράξη (εκμίσθωση) στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας. Ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας, μόνο σαμπάνια δεν άνοιξαν μετά την υπογραφή του συμβολαίου!

-Μακάρι να είναι η αρχή, για να ακολουθήσουν κι άλλες συμβολαιογραφικές πράξεις, γιατί το Βιοτεχνικό Πάρκο είναι μία σχεδόν ερημική έκταση στα ανατολικά της πόλης. Δημιουργήθηκε για να τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα, αλλά και για να μεταφερθούν βιοτεχνικές δραστηριότητες εκτός του αστικού ιστού. Ωστόσο, ο αρχικός ενθουσιασμός πέρασε γρήγορα και σ’ αυτό έπαιξε ρόλο η πολιτική αντιπαράθεση για το έργο. Μέσα στην αντιπαράθεση αυτή, δυστυχώς, το ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. δυσφημίστηκε από ορισμένους και χάθηκε η εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών. Για πολλά έτη, επίσης, η διοίκηση ήταν ανύπαρκτη, ενώ φέρουν μεγάλη ευθύνη οι τρεις εταίροι. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας, γιατί δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με την στήριξη της υποδομής.

-Η σημερινή διοίκηση προσπαθεί να αποκαταστήσει το κύρος του ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. και να ωθήσει τους εταίρους, για να προβάλλουν περισσότερο το «εργαλείο» που έχουν. Η θετική διαφήμιση θα προσελκύσει επιχειρηματίες και έτσι θα πουληθούν όλα τα διαθέσιμα οικόπεδα. Γιατί όχι, να χρειαστεί επέκταση του Πάρκου, ώστε να ικανοποιηθεί η ζήτηση. Ευχόμαστε οι διοικούντες να είναι αποτελεσματικοί και να δημιουργήσουν τις ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη του Πάρκου.

-Προτείνω στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, όταν φτάσουν τα δέκα συμβόλαια, να διοργανώσουν μία γιορταστική εκδήλωση, στην οποία θα ανοίξουν το μπουκάλι σαμπάνιας. Είναι, άραγε, εφικτός ο στόχος αυτός εντός του 2021;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ