-Ο μητροπολίτης κ. Στέφανος, ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος, τρεις δήμαρχοι και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, καρντάσια, κατέβηκαν στην Αθήνα, για να παραδώσουν την πρόσκληση στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμο, να παραστεί στον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου!

-Δεν θυμάμαι τα τελευταία τρία, τουλάχιστον, χρόνια, να έγινε τέτοια επίσκεψη εκπροσώπων των τοπικών φορέων στον πρωθυπουργό, ή σε υπουργό της κυβέρνησης, για να διαμαρτυρηθούν που ο Νομός Καβάλας υποβαθμίζεται συνεχώς. Ή, να διεκδικήσουν την υλοποίηση ενός σημαντικού αιτήματος.

-Για παράδειγμα, δεν είδαμε μία φορά, έστω, τον αντιπεριφερειάρχη, τους δημάρχους Καβάλας-Θάσου και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, να πηγαίνουν στο Υπουργείο για να συναντήσουν τον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και να του θέσουν το ζήτημα της ενίσχυσης της πορθμειακής γραμμής Καβάλας-Πρίνου, ώστε να αποσυμφορηθεί η γραμμή Κεραμωτής-Θάσου. Η κοινή παρουσία των τοπικών αρχόντων, θα αναγκάσει τον υπουργό να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα και να πιέσει τις ναυτιλιακές εταιρείες να δώσουν λύση.

-Μόνο στις γιορτές και τα πανηγύρια, είναι ενωμένοι οι τοπικοί άρχοντες; Πόσοι θα πάνε στην Κωνσταντινούπολη, άραγε, για να παραδώσουν την πρόσκληση στον οικουμενικό πατριάρχη; Εκεί, σίγουρα, θα βρίσκεται και ο «επτάστερος», ο οποίος θα ζητήσει από τον κ. Βαρθολομαίο, να έρθει στους Φιλίππους και να περπατήσει, μαζί με τον πάπα της Ρώμης, στην αρχαία Εγνατία οδό. Είναι μία ευκαιρία γι’ αυτή την «συνάντηση κορυφής» των προκαθήμενων της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας, ο εορτασμός των 100 ετών της Ιεράς Μητρόπολης Φ.Ν.Θ.

-Ίσως να γίνει η πρόσκληση σε άλλη επέτειο, που αφορά την έλευση του αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα, την Νεάπολη (Καβάλα) και την Ευρώπη, για να διδάξει την νέα θρησκεία (Χριστιανισμό). Για να «δικαιωθεί» και ο «επτάστερος», που το έχει μεγάλο καημό!

-Δυστυχώς, η ομοψυχία των τοπικών αρχόντων δεν υπάρχει στα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα, γι’ αυτό και ο Νομός Καβάλας υποχωρεί συνέχεια, όταν τα πράγματα εξελίσσονται με υψηλή ταχύτητα παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ