• Εάν δεν χαρακτηριστεί κατεπείγον το έργο κι αν δεν συνδράμουν η κεντρική και η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, αλλά και οι φορείς που εμπλέκονται, η αποκατάσταση του τμήματος του οδοστρώματος που υποχώρησε, το απόγευμα της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου 2018 στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, θα αργήσει πολύ να γίνει.
  • Η οδός Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, είναι βασική οδική αρτηρία στην ανατολική πλευρά της Καβάλας κι ένας δρόμος που εξυπηρετεί μεγάλο όγκο της κίνησης των οχημάτων που εισέρχονται και εξέρχονται από την πόλη. Είναι ευχάριστο, ότι η κατάρρευση δεν προκάλεσε τραυματισμό ανθρώπου, ή ακόμα χειρότερα τον θάνατο. Από κει και πέρα, πρέπει να αναμένουμε το πόρισμα για το ατύχημα και, κυρίως, για την κατάσταση της γέφυρας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας. Στο μεταξύ, οτιδήποτε ειπωθεί, ή γραφεί, θα είναι ανούσιο, ανεύθυνο και επικίνδυνο.
  • Δυστυχώς, ο Χρήστος Ποτόλιας, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» βιάστηκε να βγάλει δελτίο Τύπου και να αποδώσει, σαν «εισαγγελέας», πολιτικές ευθύνες. Στο δικαστήριο, ωστόσο, οι δικαστές και ο εισαγγελέας ακούνε πρώτα τον συνήγορο υπεράσπισης, τους μάρτυρες και τον κατηγορούμενο, πριν βγάλουν την απόφασή τους. «Εδώ και τώρα, να απολογηθούν μπροστά στον Καβαλιώτικο λαό», ζητάει ο Χρ. Ποτόλιας, που είναι έτοιμος να στήσει «λαϊκό δικαστήριο» στην πλατεία Ελευθερίας και να καταδικάσει, με συνοπτική διαδικασία, τους υπεύθυνους της κατάρρευσης τμήματος της γέφυρας. Γιατί έχει τη σημασία της αυτή η μικρή λεπτομέρεια. Ότι κατέρρευσε ένα συγκεκριμένο τμήμα και όχι άλλο. Δεν είμαστε μηχανικοί, ούτε εμπειρογνώμονες, αλλά είναι λογικό να αναρωτηθούμε, γιατί κατέρρευσε το συγκεκριμένο και όχι το προηγούμενο, π.χ., τμήμα της γέφυρας, πάνω από το οποίο πέρασε το βαρύ γερανοφόρο όχημα.
  • Όπως, επίσης, αναρωτιόμαστε γιατί κατέρρευσε όταν πέρασε το βαρύ γερανοφόρο όχημα κι όχι προηγουμένως, όταν πέρασε κάποιο λεωφορείο της αστικής συγκοινωνίας. Ας κάνουμε, επομένως, υπομονή, για να ελέγξουν τη γέφυρα οι εμπειρογνώμονες της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» που θα έρθουν στην Καβάλα. Κι ας ελπίσουμε ότι η αποκατάσταση της ζημιάς, δεν θα διαρκέσει… όσο διήρκησε η αποκατάσταση των ζημιών στον προσήνεμο μόλο του λιμανιού «Απόστολος Παύλος» από τον σφοδρό νοτιά!
  • Δεν είμαστε αισιόδοξοι, για τη γρήγορη αποκατάσταση του προβλήματος. Ευχόμαστε να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία και ο κρατικός μηχανισμός να λειτουργήσει με τα αναγκαία αντανακλαστικά. Στο μεταξύ, θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν κυκλοφοριακά μέτρα, ώστε να συνεχιστεί η κίνηση των οχημάτων στο παλιό τμήμα της οδού, δηλαδή στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το κέντρο της πόλης, με απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων, εξαιρουμένων των λεωφορείων της αστικής και υπεραστικής συγκοινωνίας.
  • Επίσης, είναι ευκαιρία να αναλογιστούν οι πολιτικοί παράγοντες και η διοίκηση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», τις επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία μετωπικού σταθμού διοδίων στο ύψος της «Άσπρης Άμμου», μετά την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ