-Το 2023, όπως δημοσιοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, διακινήθηκαν 2 εκατομμύρια επιβάτες και πάνω από 600.000 οχήματα στην πορθμειακή γραμμή Κεραμωτής-Θάσου. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν την ανάγκη να κατασκευαστεί καινούργια προβλήτα εκτός του οικισμού της Κεραμωτής και να ενισχυθεί η γραμμή Καβάλας-Πρίνου. Προς το παρόν, ούτε το ένα, ούτε το άλλο δρομολογήθηκαν.

-Τα δύο εκατομμύρια άνθρωποι και εξακόσιες χιλιάδες οχήματα, είναι (πολύ) μεγάλη όχληση για την μικρή κοινότητα της Κεραμωτής, αλλά και για το νησί της Θάσου. Είναι ευπρόσδεκτος ο τουρισμός και η ανάπτυξη της περιοχής τουριστικά, αλλά δεν πρέπει να φτάσει στο σημείο, που θα δημιουργεί πρόβλημα στην τοπική κοινωνία. Ήδη, στην Κεραμωτή και την Θάσο, ο τουρισμός υπερβαίνει τις δυνατότητες των υπαρχουσών υποδομών. Κι αυτό, θα γυρίσει σε βάρος των προορισμών. Δηλαδή, οι τουρίστες θα αποφεύγουν την Κεραμωτή και την Θάσο, γιατί επικρατεί πολυκοσμία και η διαμονή τους είναι προβληματική.

-Ακόμα και η Καβάλα θα είχε σοβαρό πρόβλημα, αν διακινούνταν από το λιμάνι «απόστολος Παύλος» δύο εκατομμύρια επιβάτες και εξακόσιες χιλιάδες οχήματα προς και από την Θάσο. Διακινήθηκαν, το 2023, πάνω από 600.000 επιβάτες και πάνω από εκατόν σαράντα χιλιάδες οχήματα προς την Θάσο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η πλειοψηφία, βεβαίως, τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο τουρισμός βρίσκεται στην κορύφωση.

-Πιστεύω, καρντάσια, ότι αν υπήρχαν δρομολόγια που εξυπηρετούν τους τουρίστες, θα ταξίδευαν περισσότεροι από την Καβάλα προς την Θάσο. Αναγκάζονται να πάνε στην Κεραμωτή, γιατί εκεί τα δρομολόγια είναι πυκνότερα και τα πλοία μεγαλύτερα σε χωρητικότητα. Έτσι εξηγείται ο αριθμός των δύο εκατομμυρίων επιβατών και των εξακοσίων χιλιάδων οχημάτων. Ένα αμφίπλωρο πλοίο σε ένα δρομολόγιο, μόνο, μπορεί να μεταφέρει διπλάσιο και τριπλάσιο αριθμό επιβατών και οχημάτων, από τα πλοία στην γραμμή Καβάλας-Πρίνου. Στην Κεραμωτή, πάντως, δεν είναι ενθουσιασμένοι με το πλήθος των τουριστών και των οχημάτων που διακινούνται στην γραμμή προς την Θάσο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ