Η Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε. ανακοινώνει ότι, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 (6 το απόγευμα), θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy (αίθουσα Νέστος) στην πόλη της Καβάλας, η εναρκτήρια εκδήλωση του έργου: «Promotion of Entrepreneurship and Innovation in the Rural Area of Kavala, Drama, Smolyan and Blagoevgrad», με ακρωνύμιο PEIRA, του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG V-A GREECE-BULGARIA 2014-2020.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το έργο έχει ενταχθεί στην επενδυτική προτεραιότητα 3a: «Προώθηση της επιχειρηματικότητας, ιδίως μέσω της διευκόλυνσης της οικονομικής εκμετάλλευσης νέων ιδεών και της προώθησης της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων μέσω επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων», στον Άξονα 1: «Ανταγωνιστικότητα και καινοτομία της διασυνοριακής περιοχής», στο πλαίσιο της 6ης πρόσκλησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020.

Ο γενικός στόχος του έργου, είναι η ενίσχυση της νέας και της υπάρχουσας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην αγροτική περιοχή της Καβάλας, της Δράμας, του Σμόλιαν και του Μπλαγκόεβγκραντ, με κίνητρα την εκπαίδευση και την παροχή των απαραίτητων εργαλείων στους επιχειρηματίες της υπαίθρου. Όλες οι δράσεις προσανατολίζονται στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, μέσω της δημιουργίας τεσσάρων (4) μονάδων επιχειρηματικής υποστήριξης, οι οποίες επιτρέπουν την ενίσχυση της ικανότητας των κατοίκων της υπαίθρου και τους ενθαρρύνουν να λάβουν μέτρα για την ανάπτυξη της μικρο-επιχειρηματικότητας ως πρώτο βήμα.

Το έργο θα προσφέρει μόνιμες επιχειρηματικές δομές, ικανές να ενισχύσουν την συνολική ικανότητα των κατοίκων της υπαίθρου, προκειμένου να βελτιώσουν την επιχειρηματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως δυσκολίες στην απόκτηση επιχειρηματικής χρηματοδότησης, περιορισμένη πρόσβαση των επιχειρηματιών στην τεχνογνωσία υποστήριξης των επιχειρήσεων, πληροφορίες και επαφές, έλλειψη υπηρεσιών υποστήριξης για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών προϊόντων-υπηρεσιών, έλλειψη πρόσβασης/τεχνογνωσίας σχετικά με τεχνολογίες εξοικονόμησης κόστους και ανεπαρκείς δεξιότητες.

Η ιδέα είναι, να παρέχονται τα κατάλληλα πρακτικά εργαλεία, να εκπαιδευτούν οι επιχειρηματίες και να αξιοποιηθεί η εμπειρία των εταίρων στις μονάδες υποστήριξης των επιχειρήσεων που είναι χρήσιμα για να συμβάλουν στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε διασυνοριακό επίπεδο. Αναμένεται ότι όλοι οι επιχειρηματίες θα είναι μέρος ενός διασυνοριακού δικτύου επιχειρήσεων, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς και είναι ικανό να αναπτύξει διασυνοριακές αλυσίδες εφοδιασμού με εμπορικές συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών εταιρειών και να το χρησιμοποιήσει, προκειμένου να αναπτύξει ισχυρότερους εμπορικούς δεσμούς και εταιρείες με μεγαλύτερες δυνατότητες.

Τέλος, ένας πολύ σημαντικός στόχος του έργου, είναι η χρήση των αποτελεσμάτων του σε επερχόμενες πολιτικές και νομοθεσίες. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15%.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ