-Από το 2019, το Πανεπιστήμιο Κρήτης υλοποιεί μία συνεργασία Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), για την κατασκευή περίπου τριών χιλιάδων (2.846) κατοικιών για τους φοιτητές του! Η συνεργασία αυτή θα αναβαθμίσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγχρόνως θα τονώσει την τοπική οικονομία. Κι επειδή είναι στην επικαιρότητα το ζήτημα της ίδρυσης (και λειτουργίας) μη κρατικών μη κερδοσκοπικών(;) πανεπιστημίων στην Ελλάδα, το έργο Σ.Δ.Ι.Τ. των φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, είναι ένα καλό παράδειγμα που δείχνει τον δρόμο, για την ενίσχυση και αναβάθμιση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

-Εάν στηριχτούν περισσότερο τα δημόσια πανεπιστήμια και ενισχυθεί η επαγγελματική εκπαίδευση, δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξης των λεγόμενων ιδιωτικών πανεπιστημιακών σχολών, γιατί περί σχολών πρόκειται και όχι ολοκληρωμένων ιδρυμάτων, στην Ελλάδα. Απλά, με την απαιτούμενη αλλαγή του Συντάγματος, για να επιτραπεί η εμπλοκή των ιδιωτών στην ανώτατη εκπαίδευση και την ψήφιση σχετικού νόμου, θα δοθεί κομμάτι της πίτας στα ξένα πανεπιστήμια και στους εγχώριους επενδυτές.

-Είναι γνωστό, εδώ και χρόνια, ότι στην Καβάλα υφίσταται σοβαρό πρόβλημα με την στέγαση των φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.). Το πρόβλημα υπήρχε και πριν όταν λειτουργούσε το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η απορρόφηση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Α.Μ.-Θ. έγινε το 2019. Οι τότε διοικούντες το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Α.Μ.-Θ., αντί να βρούνε λύση στο στεγαστικό ζήτημα των φοιτητών, αποφάσισαν την κατάργηση του ιδρύματος! Έτσι, μετέθεσαν το πρόβλημα στέγασης στην νέα διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

-Τα διοικητικά στελέχη στον πανεπιστημιακό κόμβο Καβάλας, επίσης, αντί να πιέσουν την κεντρική διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε. να συνάψει μία συμφωνία Σ.Δ.Ι.Τ., για να κατασκευαστούν καινούργιες φοιτητικές κατοικίες, άφησαν τις εγκαταστάσεις του παλιού Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να ρημάξουν! Ακόμα και το κτήριο της βιβλιοθήκης, που ήταν το καμάρι του ιδρύματος, έφτασε σε τραγική κατάσταση!

-Τα ίδια πρόσωπα, σήμερα, αντί να ασχολούνται με τις άθλιες εγκαταστάσεις του κόμβου της Καβάλας, προωθούν την απορρόφηση του κόμβου από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Για να λύσει το πρόβλημα, η διοίκηση ενός άλλου ιδρύματος. Απλά έλεος!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ