Τριάντα κύπελλα και ενενήντα ένα μετάλλια, από τα οποία τριάντα έξι χρυσά, είκοσι εννέα ασημένια και είκοσι έξι χάλκινα, μία πλακέτα και τρία διπλώματα, είναι ο πλούσιος απολογισμός της αγωνιστικής παρουσίας Αθλητικού Συλλόγου «ΑΕΤΟΣ» Νέστου-Καβάλας στις διοργανώσεις του έτους 2017. Συγκεκριμένα, σε ομαδικό επίπεδο ο σύλλογος σημείωσε τις εξής διακρίσεις:

– Κατάκτηση 3ης πανελλήνιας νίκης στο ομαδικό σκητ με τους αθλητές: Παναγιώτη Παπαντωνίου, Δημήτρη Βαβάκα, Αθανάσιο Ντενικοράκη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με επίδοση 321/375, που αποτελεί νέο ρεκόρ του συλλόγου.

– Κατάκτηση 4ης θέσης στη βαθμολογία του σκητ με 82 βαθμούς, που αποτελεί νέο ρεκόρ του συλλόγου, μεταξύ όλων των συλλόγων στην Ελλάδα, επίσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

– Η ομάδα ανδρών του συλλόγου είναι πρώτη στο Νομό Καβάλας και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Σε ατομικό επίπεδο, οι αθλητές του συλλόγου πέτυχαν τις ακόλουθες διακρίσεις:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Γ κατηγορίας

Αναστάσιος Βαμβακίδης, πρωταθλητής Ελλάδας με 69 βαθμούς και άνοδος στη Β κατηγορία το 2018, Θωμάς Μυστιλόγλου, τριταθλητής Ελλάδας με 27 βαθμούς, Πέτρος Στάθης, 6η θέση στην Ελλάδα με 25 βαθμούς, Δημήτρης Λειβαδίτης, 7η θέση στην Ελλάδα με 24 βαθμούς και άνοδος στη Β κατηγορία το 2018.

Πρωτάθλημα Α ζώνης (βόρειας Ελλάδας) Γ κατηγορίας

Αναστάσιος Βαμβακίδης, πρωταθλητής με 60 βαθμούς, Θωμάς Μυστιλόγλου, τριταθλητής με 27 βαθμούς, Πέτρος Στάθης, 4η θέση με 25 βαθμούς, Δημήτρης Λειβαδίτης, 5η θέση με 24 βαθμούς.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Β κατηγορίας

Σοφοκλής Κουταλιάγκας, δευτεραθλητής με 52 βαθμούς και άνοδος στην Α κατηγορία το 2018, Παναγιώτης Δαμιανός, 4η θέση με 42 βαθμούς και άνοδος στην Α κατηγορία το 2018, Αθανάσιος Χάσπαρης, 24η θέση με 13 βαθμούς και 4η θέση στην κατηγορία των διαχρονικών αθλητών, άνοδος στην Α κατηγορία το 2018, Σωτήριος Βαλούρδος, 28η θέση με 9 βαθμούς.

Πρωτάθλημα Α ζώνης (βόρειας Ελλάδας) Β κατηγορίας

Σοφοκλής Κουταλιάγκας, δευτεραθλητής με 42 βαθμούς, Παναγιώτης Δαμιανός, τριταθλητής με 36 βαθμούς, Αθανάσιος Χάσπαρης, 12η θέση με 13 βαθμούς, Σωτήριος Βαλούρδος, 15η θέση με 9 βαθμούς.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α κατηγορίας

Παναγιώτης Παπαντωνίου, 5η θέση με 35 βαθμούς, παραμονή στην Α κατηγορία το 2018, κάτοχος του ρεκόρ σκητ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του συλλόγου με φετινή επίδοση 113/125, 3ος πανελληνιονίκης 2017 στο ομαδικό σκητ και κάτοχος του ομαδικού ρεκόρ του συλλόγου με επίδοση 321/375, Δημήτρης Βαβάκας, 8η θέση με 17 βαθμούς, παραμονή στην Α κατηγορία το 2018, 3ος πανελληνιονίκης 2017 στο ομαδικό σκητ και κάτοχος του ομαδικού ρεκόρ του συλλόγου με επίδοση 321/375, Αθανάσιος Ντενικοράκης, 10η θέση με 14 βαθμούς, παραμονή στην Α κατηγορία το 2018, 3ος πανελληνιονίκης 2017 στο ομαδικό σκητ και κάτοχος του ομαδικού ρεκόρ του συλλόγου με επίδοση 321/375.

Στους φιλικούς αγώνες, επίσης, πρώτοι νικητές στις κατηγορίες τους ήταν οι: Α. Παπαντωνίου, Β. Χάσπαρης, Γ. Λειβαδίτης (στον πρώτο αγώνα), Α. Βαβάκας, Β. Χάσπαρης, Γ. Βαμβακίδης, Κ. Βαβάκας (στο δεύτερο αγώνα).

Στο περιφερειακό πρωτάθλημα ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο αγώνισμα κόμπακ σπόρτινγκ, στο ομαδικό ο «ΑΕΤΟΣ», με δύο πρώτες νίκες, δύο δεύτερες και μία τέταρτη, με καλύτερη επίδοση 120/150 (Χάσπαρης-Παπαντωνίου-Στάθης), ήταν πολυνίκης σύλλογος. Σε ατομικό επίπεδο, ο Πέτρος Στάθης αναδείχτηκε πρωταθλητής στις συμμετοχές με πέντε, ενώ ακολούθησαν: ο Σάκης Χάσπαρης με τέσσερις, ο Γιώτης Παπαντωνίου και ο Σώτος Βαλούρδος με τρεις, ο Δημήτρης Βαβάκας και ο Τάσος Βαμβακίδης με δύο και από μία είχαν οι: Πάνος Δαμιανός, Θωμάς Μυστιλόγλου, Κωνσταντίνος Βαβάκας, Σάκης Ντενικοράκης.

Στις ατομικές νίκες, τέλος, υπερτερεί ο Σάκης Χάσπαρης με τέσσερις πρώτες και μία δεύτερη, ο Σώτος Βαλούρδος με δύο πρώτες, ο Γιώτης Παπαντωνίου με δύο δεύτερες, ο Πέτρος Στάθης με μία δεύτερη και δύο τρίτες, ο έφηβος Κωνσταντίνος Βαβάκας με μία πρώτη, ο Σάκης Ντενικοράκης και ο Τάσος Βαμβακίδης με μία δεύτερη, ο Πάνος Δαμιανός και ο Δημήτρης Βαβάκας με μία τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ