Η ομάδα του Ηρακλείου, η αντίπαλος για την Καβάλα B.C. το ερχόμενο Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 (4:30μ.μ.), συγκαταλέγεται στο «γκρουπ» των ομάδων που στοχεύουν στην παραμονή τους στην Α2 εθνική κατηγορία. Και για να πετύχει τον στόχο αυτό, πρέπει να αξιοποιήσει την έδρα της, το θαυμάσιο κλειστό γήπεδο στην περιοχή «Δύο Αοράκια». Στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε εκεί, ηττήθηκε μόνο από την πρωτοπόρο ομάδα του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. με σκορ 67-80 και από την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, που βρίσκεται στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, με σκορ 75-86. Στα άλλα δύο παιχνίδια νίκησε ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο, δηλαδή τον Αρκαδικό Τρίπολης με σκορ 65-59 και το περασμένο Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, την ομάδα του Παγκρατίου με σκορ 84-72.
Το παιχνίδι με αντίπαλο την Καβάλα B.C., είναι εξίσου σημαντικό για την ομάδα του Ηρακλείου, που θέλει να συνεχίσει το «απόλυτο» στην έδρα της απέναντι σε ομάδες με τον ίδιο στόχο. Στο «ρόστερ» υπάρχουν ορισμένοι έμπειροι παίκτες (Γιάννης Λιανός, Θέμης Κουπίδης, Δημήτρης Λόλας, Νταμίρ Λάτοβιτς), αλλά και νεότεροι ηλικιακά που θέλουν να διακριθούν. Η Καβάλα B.C. έχει, πλέον, στη σύνθεση της τον Ετινόσα Ερεβμπενάζιε, ο οποίος ταιριάζει στην αγωνιστική ταυτότητα που επιδιώκει να δώσει ο Ηλίας Μωσαΐδης στην ομάδα. Δηλαδή, η επιθετική άμυνα, είτε με πίεση ψηλά στο γήπεδο (zone press), είτε με επιθετική αντιμετώπιση του pick n’ roll παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας ((hedge out), είτε με «παγίδα» (trap), με σκοπό το κλέψιμο, ή το λάθος του κατόχου της μπάλας. Και εν συνεχεία, η γρήγορη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση (transition), για την εκδήλωση αιφνιδιασμού (fast break) και την επίτευξη εύκολου καλαθιού.
Στον τομέα αυτό, του παιχνιδιού στο «ανοικτό γήπεδο», η Καβάλα B.C. τα καταφέρνει πολύ καλά (35/38), χάρη στους ταχείς γκαρντ που διαθέτει (ακόμα και τα 3άρια, ο Σωκράτης Γκέλιος και ο Γιώργος Μούκας, μπορούν να μεταφέρουν σε λίγα δευτερόλεπτα την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι), ενώ με τον Ε. Ερεβμπενάζιε η ταχύτητα θα αυξηθεί. Η Καβάλα B.C., είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις των ομάδων που θέλουν να τρέξουν, χωρίς να έχουν τον έλεγχο του αμυντικού ριμπάουντ! Και στα επτά παιχνίδια που έδωσε, είχε λιγότερα ριμπάουντ, συνολικά, από τις αντίπαλες ομάδες.
Ο έλεγχος των ριμπάουντ, θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο παιχνίδι εναντίον της ομάδας του Ηρακλείου, η οποία έχει χαμηλό ποσοστό ευστοχίας στα σουτ τριών πόντων (24%) και μέτριο στα σουτ δύο πόντων (51%). Επίσης, οι παίκτες της ομάδας της Καβάλας πρέπει να μειώσουν τον αριθμό των λαθών και να γίνουν περισσότερο δημιουργικοί στο παιχνίδι τους, εάν θέλουν να βελτιώσουν το ποσοστό ευστοχίας στις προσπάθειες εντός πεδιάς.
Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας, θα διεξαχθούν, ακόμα, τα παιχνίδια: Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.-Μαχητές Δόξας Πεύκων, Εθνικός Πειραιώς-Αίολος Αστακού, Ψυχικό-Α.Ε. Λάρισας, Παγκράτι-Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Δούκας-Φάρος Κερατσινίου, Γ.Σ. Λαρισαίων 1928-Αμύντας, Αρκαδικός Τρίπολης-Χολαργός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ