Θλιβερές εικόνες εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τρίτης 28 Ιουνίου 2016 στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας και συγκεκριμένα στο πάρκινγκ που βρίσκεται στον υπήνεμο (μικρό) μόλο. Μία ομάδα απεργών της εταιρείας ELFE συγκεντρώθηκε με σκοπό να εμποδίσει την μεταφορά άλλων εργαζομένων στο εργοστάσιο δια θαλάσσης. Όπως κατήγγειλε ο διευθυντής του εργοστασίου, Νίκος Μπεχράκης, οι εργαζόμενοι προπηλακίστηκαν και δέχτηκαν επίθεση από τους απεργούς.

Λίγη ώρα αργότερα, χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικής δύναμης, για να απεγκλωβιστεί ένα λεωφορείο που μετέφερε εργαζομένους από το πάρκινγκ. Στη διάρκεια της αναχώρησης του λεωφορείου υπήρξε μικροσυμπλοκή μεταξύ απεργών και αστυνομικών. Το λεωφορείο συνέχισε την πορεία του μέσα στην πόλη, με τη συνοδεία τριών αυτοκινήτων της Ελληνικής Αστυνομίας! Να σημειώσουμε ότι, από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, απεργοί απέκλεισαν τον κόμβο στο εργοστάσιο της ELFE και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε κανέναν που θέλει να εργαστεί. Έτσι, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να μεταφέρει το προσωπικό που δεν συμμετέχει στην απεργία με σκάφος από το λιμάνι της Καβάλας!

Πρόκειται για πολύ δυσάρεστη κατάσταση και θα μας επιτρέψουν οι απεργοί να σχολιάσουμε, ότι με τη χρήση βίας, λεκτικής και σωματικής, χάνουν το δίκιο που ισχυρίζονται πως έχουν στον αγώνα που κάνουν.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε γύρω σας τι γίνεται, όλοι εσείς που τόσο αγαπάτε την Καβάλα και φοβάστε για την ασφάλεια της. Που ήσασταν όταν μειώναν τους μισθούς σε όλους τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα στην Καβάλα; Που ήσασταν όταν ψηφίζονταν τα μέτρα για την κατασπάραξη του εργατικού δικαίου; Που ήσασταν την πρωτομαγιά που βγαίναμε στους δρόμους και φωνάζαμε; Έχω την εντύπωση οτι αργήσατε 6 χρόνια να καταλάβετε τι γίνεται. Μάλλον τώρα είναι αργά και με τέτοια συμπεριφορά δεν κερδίζετε κανέναν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ