-«Ανανέωση, αμφίπλευρη διεύρυνση, δυναμική παρουσία γυναικών και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία σε όλη την χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας, με αφορμή την δημοσιοποίηση των ονομάτων των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος σε επίπεδο Νομού Καβάλας, για τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

-Θα σχολιάσω, καρντάσια, την σύνθεση του ψηφοδελτίου του Νομού Καβάλας, γιατί δεν έχω άποψη για άλλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία για τον Νομό Καβάλας, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ανανεωμένο. Καταρχάς, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ανανέωση με τον Τάκη Εμμανουηλίδη εντός, ο οποίος είναι υποψήφιος από το 2015. Στις προηγούμενες εκλογές, το 2019, ο Τάκης υπέστη ήττα από την Τάνια Ελευθεριάδου, η οποία προερχόταν από τον πολιτικό χώρο του Πα.Σο.Κ.! Πως βάζετε στο ψηφοδέλτιο, «σύντροφοι» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, έναν ηττημένο και αποτυχημένο, θεωρώ, βουλευτή;

-Η Τάνια (Ελευθεριάδου) ήταν η μόνη σίγουρη στο ψηφοδέλτιο, εφόσον το επιθυμούσε, ως εν ενεργεία βουλευτής. Και πιστεύω πως είναι το «ακλόνητο φαβορί» να εκλεγεί πάλι, αν και εφόσον ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία πάρει έδρα στον Νομό Καβάλας, γιατί το «κόβω χλωμό»!

-Επικρατέστερος για την 2η θέση σε σταυρούς προτίμησης, εκτιμώ ότι είναι ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης, εκ Βρυξελών ορμώμενος, ο οποίος βρισκόταν στο ψηφοδέλτιο και στις εκλογές του καλοκαιριού του 2015, μαζί με την Αναστασία Μιρλή, που ανακοινώθηκε για τις εκλογές του 2023. Επίσης, στο ψηφοδέλτιο των εκλογών του 2019, ήταν υποψήφια η Αθηνά Παναγιωτίδου, ενώ μία θέση κατέλαβε το 2023, ο Φιλήμων Ξουλόγης, ο οποίος έβαλε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Καβάλας το 2019 και δεν εξελέγη. Ωστόσο, ο Θίοντορ τον όρισε πρόεδρο στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Καβάλας «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή», για να παραιτηθεί μετά από μερικούς μήνες.

-Είμαι σίγουρος, «σύντροφοι» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, ότι μπορούσατε να κάνετε (πολύ) καλύτερες επιλογές. Και να πλαισιώσετε την Τάνια, το 2013, με πιο δυνατές υποψηφιότητες. Μην εκπλαγείτε, λοιπόν, αν θα κινδυνεύσετε να χάσετε την μοναδική έδρα στον Νομό Καβάλας.

-Υ.Γ. Επιτέλους, Τάκη Εμμανουηλίδη, δώσε χώρο (και την θέση σου), για να αναδειχτεί ένα νέο πρόσωπο στην τοπική και την κεντρική πολιτική σκηνή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ