-Πως θα καταλάβει ο Καβαλιώτης αν το μοίρασμα των χρημάτων από το ταμείο του Δήμου Καβάλας έγινε με ρουσφετολογικό κριτήριο, καρντάσι Makis, αν δεν διαβάσει πόσα χρήματα δόθηκαν και σε ποιους αθλητικούς συλλόγους;
-Εγώ θεωρώ ότι, τα χρήματα που δίνονται στα αθλητικά σωματεία θα «πιάσουν τόπο», γιατί τα σωματεία είναι «ζωντανά κύτταρα» της κοινωνίας και προάγουν τον αθλητισμό. Ωστόσο, οι Δήμοι πρέπει να έχουν άλλη στόχευση. Να χρηματοδοτούν την συντήρηση, την βελτίωση και την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν τα αθλητικά σωματεία.
-Τον αθλητισμό, κυρίως τον ερασιτεχνικό, οφείλει να στηρίξει οικονομικά η κεντρική διοίκηση, μέσω των Ομοσπονδιών των αθλημάτων, αυξάνοντας τους διαθέσιμους πόρους, είτε από τις διεθνείς Ομοσπονδίες, είτε από χορηγίες, είτε από τα κέρδη των εταιρειών στοιχηματισμού και με άλλους τρόπους.
-Επίσης, η κεντρική διοίκηση είναι αρμόδια να βάλει τα κριτήρια για την οικονομική ενίσχυση, όπως έγινε με την (υποχρεωτική) εγγραφή των ερασιτεχνικών (και μη) αθλητικών σωματείων όλης της χώρας στο ηλεκτρονικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το μητρώο αυτό πρέπει να είναι ο «καθρέφτης» του ελληνικού αθλητισμού. Θα αποτρέψει την ενίσχυση σωματείων που δεν έχουν αθλητική δράση, ούτε καν διοίκηση και είναι σωματεία «σφραγίδα». Κάτι που δεν μπορεί να γνωρίζει ο Δήμος. Το μητρώο, επίσης, θα βοηθήσει τον Δήμο να παραχωρήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται, μόνο στα αθλητικά σωματεία που είναι γραμμένα στο πανελλαδικό μητρώο και ελέγχονται από τις Ομοσπονδίες και την κεντρική διοίκηση για την λειτουργία τους.
-Αν η δημοτική Αρχή έκανε σε κάποιο αθλητικό σωματείο προεκλογικό ρουσφέτι, πρέπει Makis να μιλήσεις «με αποδείξεις και ονόματα», όπως λέει ο στίχος γνωστού άσματος, για να αναδειχθεί η αδικία σε βάρος των άλλων σωματείων, που δεν πήραν χρήματα, από την πενιχρή (εδώ που τα λέμε) επιχορήγηση.