Χαιρόμαστε που η δημοτική αρχή της Καβάλας, αντιλήφθηκε, από την αρχή, την ανάγκη σεβασμού των μεγάλων εκδηλώσεων, των κεντρικών Δήμων των όμορων νομών. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θέλουμε να ανταγωνιστούμε, ως Καβάλα, την Ονειρούπολη, ή το Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους, της Δράμας, ή ακόμη το καρναβάλι και τις γιορτές της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Όπως δεν πρέπει να κάνουμε το χιονοδρομικό Κέντρο του Παγγαίου, ανταγωνιστικό του χιονοδρομικού κέντρου του Φαλακρού. Άλλωστε, από τις εκδηλώσεις των γειτονικών πόλεων επωφελείται και η Καβάλα, αφού σχεδόν ποτέ δεν είναι αρκετές οι ξενοδοχειακές κλίνες της Δράμας ή της Ξάνθης, ενώ οι επισκέπτες των εκδηλώσεων αυτών, δεν παραλείπουν να επισκέπτονται κατά την ίδια περίοδο και την Καβάλα.

Αντίστοιχα, καθόλου δεν θα άρεσε στους καβαλιώτες, αν αποφάσιζε η Ξάνθη, ή η Δράμα να διοργανώσει ένα αντίστοιχο Φεστιβάλ Φιλίππων, ή ένα Cosmopolis, ή ένα άλλο «Air show», ή ένα Φεστιβάλ Παπαϊωάννου, την ίδια καλοκαιρινή περίοδο. Δεν άρεσε στους καβαλιώτες, που ακριβώς, την ημέρα της «Λευκής Νύχτας» που διοργανώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, διοργάνωσε την «γιορτή αγοράς» για να μην υπάρξει διαρροή πελατών προς την Καβάλα. Βεβαίως και η Καβάλα, πρέπει να γιορτάζει τα Χριστούγεννα, να στολίζεται η πόλη και να γίνονται κάποιες εκδηλώσεις για τους καβαλιώτες και τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Δεν μπορεί, όμως, και δεν πρέπει να γίνει ανταγωνιστική της Ονειρούπολης γιορτή στην Καβάλα. Άλλωστε, στον ένα μήνα που κρατούν οι χριστουγεννιάτικες γιορτές στην γειτονική Δράμα, κανείς δεν μπορεί να πηγαίνει εκεί καθημερινά για τις πλούσιες εκδηλώσεις που διοργανώνονται. Μέσα στον Δεκέμβρη, και οι καβαλιώτες μπορούν να πάνε κάποιες μέρες στην Δράμα και δραμινοί να έρθουν στην Καβάλα. Είναι άστοχο λοιπόν, να γίνονται προτάσεις να διοργανωθούν γιορτές στην Καβάλα, ανταγωνιστικές της Ονειρούπολης, όπως γίνεται με τα Τρίκαλα, με τον «Πύργο των Ξωτικών», αφού τα Τρίκαλα είναι πολύ μακριά και ως εκ τούτου, μη ανταγωνιστικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ