– Δεν ξέρω εάν η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι «σανίδα σωτηρίας», ή «παράταση ζωής» για την εταιρεία «Μαρινόπουλος», ωστόσο, από αυτά που διάβασα συμπέρανα πως έγινε δεκτή με ανακούφιση από πολλούς.
– Καταρχάς, από τη διοίκηση της εταιρείας, γιατί θα έχει λίγους μήνες στη διάθεσή της, έως τον Σεπτέμβριο, για να κάνει την οικονομική εξυγίανση.
– Ήταν ανακούφιση για τους προμηθευτές της εταιρείας, στους οποίους οφείλονται αρκετά χρήματα, για τους εργαζομένους, γιατί δεν θα κλείσει κανένα κατάστημα στην Ελλάδα και για τον Δήμο Καβάλας, που έχει λαμβάνειν τα ενοίκια έξι μηνών από το κατάστημα στη Δημοτική Αγορά.
– Ίσως έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η εταιρεία να μπορέσει να ορθοποδήσει και να ξεπεράσει την κρίση, κάνοντας κάποια μεγάλη συμφωνία εξαγοράς, όπως η απόπειρα με την εταιρεία «Σκλαβενίτης».
– Τότε, θα αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία, θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και, βεβαίως, το κατάστημα στη Δημοτική Αγορά Καβάλας.
– Δηλαδή, ο Δήμος Καβάλας και συγκεκριμένα η «Δημωφέλεια», που είναι ιδιοκτήτρια της Δημοτικής Αγοράς, θα έχουν πετύχει να μη ξενοικιαστεί το κατάστημα και, το κυριότερο, να διατηρήσουν τις θέσεις τους οι ογδόντα εργαζόμενοι σ’ αυτό.
– Κι αυτό, γιατί η διοίκηση και ειδικότερα η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», δεν πήραν τη βιαστική απόφαση να κάνουν έξωση στην εταιρεία, για να διασφαλίσουν τα χρωστούμενα ενοίκια.
– Φανταστείτε, καρντάσια, να ήταν δήμαρχος Καβάλας ο Makis και πρόεδρος στη «Δημωφέλεια» ο Μούτλιας, οι οποίοι θα έκαναν αμέσως την έξωση στον «Μαρινόπουλο», υποτίθεται για να προστατέψουν τα συμφέροντα των Καβαλιωτών, ενώ στην ουσία θα γινόντουσαν υπαίτιοι της ανυπολόγιστης οικονομικής και, κυρίως, κοινωνικής ζημίας του Δήμου, της «Δημωφέλεια» και της πόλης.
– Αυτά πρέπει να καταγράφονται και να εκτιμηθούν, όταν θα έρθει η ημέρα της προσφυγής στις κάλπες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ