-Διετέλεσαν αντιπεριφερειάρχες Καβάλας στις δύο τελευταίες περιόδους (2014-2019 και 2019-2023) και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 έδωσαν την μάχη του «σταυρού» με διαφορετικούς συνδυασμούς. Αναφέρομαι στους: Θόδωρο Μαρκόπουλο, Κώστα Αντωνιάδη, Αλέξη Πολίτη. Ο πρώτος είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση» (του Χριστόδουλου Τοψίδη) και οι άλλοι δύο πρώτευσαν στον Νομό Καβάλας, με τον συνδυασμό «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» (του Χρήστου Μέτιου). Και οι τρεις θα βρίσκονται στο περιφερειακό συμβούλιο από την 1η Ιανουαρίου 2024. Ωστόσο, το αποτέλεσμα των εκλογών προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα για τον καθένα.

-Πιο ευτυχής αισθάνεται ο Αλέξης Πολίτης, ο οποίος πέτυχε «άλμα» στην δεύτερη συμμετοχή του στις περιφερειακές εκλογές. Το 2019, ως «πρωτοεμφανιζόμενος», κατάφερε να πάρει την 2η θέση, πίσω από τον Κώστα Αντωνιάδη, «αγγίζοντας» τις 4.000 ψήφους (3.997). Τον Οκτώβριο του 2023, ως εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχης, ξεπέρασε τις 7.500 ψήφους (χωρίς να ανακοινωθεί το επίσημο αποτέλεσμα των σταυρών προτίμησης). Η άνοδος είναι εντυπωσιακή και στην περίπτωση που ο Χρ. Μέτιος αναδειχτεί περιφερειάρχης, ο Αλέξης θα είναι πάλι αντιπεριφερειάρχης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

-Ο Κώστας Αντωνιάδης, που έμεινε δεύτερος, χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης του Χρ. Μέτιου και είναι βέβαιο πως θα αναλάβει σημαντικά καθήκοντα από τον ερχόμενο Ιανουάριο. Νομίζω πως του ταιριάζει και η θέση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, που είναι ιδιαίτερα τιμητική. Ο Κώστας παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο ψήφων, πάνω από τις 5.000 πάλι, με μία ελαφρά αύξηση.

-Όσον αφορά τον Θόδωρο Μαρκόπουλο, είναι πρώτος με τον συνδυασμό του Χρ. Τοψίδη στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, όπως και το 2019, αλλά σημείωσε μεγάλη πτώση στους σταυρούς προτίμησης (από 8.309 το 2019, «έπεσε» στους 4.500 το 2023). Δηλαδή, καταποντίστηκε! Ο Χρ. Τοψίδης, δεν μπόρεσε να αναπληρώσει τα στελέχη που αποχώρησαν από τον συνδυασμό, με εξίσου δυνατούς, ή πιο δυνατούς υποψήφιους στην Καβάλα, γι’ αυτό και η «Περιφερειακή Σύνθεση» βρέθηκε από την 1η το 2019, στην 2η θέση το 2023.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ