Πότε επιτέλους θα δείξει η κυβέρνηση το πραγματικό της ενδιαφέρον για τους απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, που εδώ και οκτώ μήνες απολύθηκαν χωρίς αποζημίωση και μηνυμένοι από τη διοίκηση της εταιρείας; Από υποσχέσεις, χόρτασαν οι άνθρωποι, από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές της Καβάλας, οι οποίοι μέχρι και την παραίτησή τους από το καλοκαίρι είχαν υποσχεθεί αν δεν θα είχε δοθεί μέχρι τότε λύση. Υποσχέσεις και παχιά λόγια εξακολουθούν να εισπράττουν από τους αρμόδιους Υπουργούς, αλλά όλα μένουν στα λόγια.

Λίγες μέρες απομένουν ακόμη για τα Χριστούγεννα και ούτε το επίδομα ανεργίας των 300 ευρώ τους έδωσαν, ούτε τα 1.000 ευρώ που είχε υποσχεθεί ο κ. Νεφελούδης και οι άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται σε απόγνωση. Ο ίδιος ο Γ.Γ. του Υπουργείου Ανδρέας Νεφελούδης, δήλωσε ότι «υπάρχει μια διαδικασία καταδολίευσης» σε εξέλιξη, ένα περίεργο καθεστώς που πρέπει να χτυπηθεί. Αυτό, βέβαια, πανικόβαλε την διοίκηση της βιομηχανίας.

Δεν ξέρουμε αν μια τέτοια διαδικασία μπορεί να αποδώσει, δεδομένου, ότι  μπορεί πράγματι παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις στην βιομηχανία, να μπορούσε εύκολα να πει κάποιος ότι γίνεται σκόπιμη καταδολίευση, μοιράζοντας τα υγιή τμήματα της βιομηχανίας σε άλλες θυγατρικές εταιρείες, αφήνοντας την μητρική (ELFE) καταχρεωμένη, ωστόσο, είναι γνωστό, ότι η εταιρεία «αξιοποιεί» όλες τις νόμιμες, (πλην όμως, όχι ηθικές) διαδικασίες και είναι πλήρως καλυμμένη.

Τι είναι λοιπόν αυτά τα παραμύθια που λέει ο Ανδρέας Νεφελούδης; Βέβαια, οι άνθρωποι κάνουν υπομονή και ελπίζουν ότι η κυβέρνηση κάποτε θα νοιαστεί πραγματικά για την περίπτωσή τους και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ