– Κι ενώ ο Κώστας Παπακωνσταντίνου συνεχίζει να σιωπά για το μέλλον της “Καβάλα B.C.”, κάπου-κάπου «διαρρέουν» ειδήσεις για πιθανούς «στόχους», που θα ενισχύσουν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.
– Η πιο πρόσφατη αφορά στην επιστροφή του Σωτήρη Καραποστόλου, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα στο διαδίκτυο, θα αποτελέσει τον «θεμέλιο λίθο» για το «χτίσιμο» ενός συνόλου με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, αλλά ανταγωνιστικού στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας.
– Ωστόσο, η Καβάλα B.C. δεν ανακοίνωσε, ακόμα, τον προπονητή που θα αναλάβει να «χτίσει» το σύνολο αυτό. Δεν καταλαβαίνουμε, γιατί πρέπει να παραταθεί η ανακοίνωση αυτή, όταν αρκετές ομάδες, σε όλες τις κατηγορίες, έχουν επισημοποιήσει τις συμφωνίες τους με προπονητές.
– Από κει και πέρα, η αξία του Σωτήρη Καραποστόλου είναι γνωστή, όπως και η προσφορά του στην ομάδα της Καβάλας. Αν και δεν αγωνίστηκε καθόλου την περασμένη περίοδο, είμαστε βέβαιοι ότι διατηρήθηκε σε καλή (φυσική και αγωνιστική) κατάσταση.
– Το «διάλειμμα», επίσης, θα τον βοήθησε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε όταν αγωνιζόταν με την Καβάλα B.C. στην Α2 εθνική κατηγορία. Μετά από μία ηλικία, ο οργανισμός ενός αθλητή χρειάζεται περισσότερο χρόνο και λιγότερη καταπόνηση για να ξεπερνά τα προβλήματα υγείας.
– Ο Σ. Καραποστόλου θα βοηθήσει με την εμπειρία του, αλλά μην περιμένετε να «βγάζει» συνεχή 30λεπτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ρόλος του θα είναι συγκεκριμένος στο παιχνίδι.
– Mία ανταγωνιστική ομάδα «χτίζεται» πάνω στις δύο πιο «νευραλγικές» θέσεις, κατά την άποψη μας, της πεντάδας. Τις θέσεις «¨» και «5». Το μεγαλύτερο ποσοστό του προϋπολογισμού που θα έχει τη νέα περίοδο η Καβάλα B.C., επομένως, πρέπει να το «επενδύσει» κάνοντας τις καλύτερες επιλογές στις συγκεκριμένες θέσεις.
– Με την προσθήκη, επίσης, ενός σκόρερ, κυρίως σούτινγκ γκαρντ, θα προσθέσει και το στοιχείο της παραγωγικότητας στο παιχνίδι της. Αν αποκτήσει και έναν παίκτη με αθλητικά προσόντα, ο οποίος θα αγωνίζεται εξίσου καλά στις θέσεις «3» και «4», θα έχει ένα καλό «κορμό», ώστε να γίνουν, στη συνέχεια, οι «πινελιές».
– Μία ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας έχει το πλεονέκτημα της δίψας για διάκριση. Συγχρόνως, όμως, έχει το μειονέκτημα της έλλειψης εμπειρίας, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στην Α2 εθνική κατηγορία.
– Η εμπειρία θα δώσει νίκες, είτε για την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία, είτε για υψηλότερο στόχο (συμμετοχή στα πλέι οφ, ή διεκδίκηση της ανόδου).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ