• Αναρωτιόμαστε, γιατί οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας και συγκεκριμένα η Υπηρεσία που διαχειρίζεται την «ακίνητη περιουσία» τους, χρειάζονται εγκαταστάσεις όπως το παλιό αεροδρόμιο στον Αμυγδαλεώνα. Δεν είναι λογικό, θεωρούμε, για ένα μικρό αριθμό στρατιωτικών που βρίσκονται εκεί, χωρίς αντικείμενο (πλην της φύλαξης της εγκατάστασης), να είναι μία μεγάλη έκταση γης αναξιοποίητη.
  • Από την άλλη πλευρά, η Fraport, η οποία διαχειρίζεται τον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος», δεν μπορεί να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της αναβάθμισης του αερολιμένα, με την ένταξη στην ενότητα των υποδομών του παλιού επιβατικού σταθμού, στον οποίο στεγάζεται η σχολή εκπαίδευσης πιλότων πολιτικής αεροπορίας Egnatia Aviation.
  • Προσπαθούμε, ειλικρινά, να βρούμε τον λόγο, που η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αρνείται να αξιοποιήσει το αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα, για να βοηθήσει την εθνική και τοπική οικονομία. Διότι, αν παραχωρηθεί η εγκατάσταση στην Egnatia Aviation, θα υπάρξει όφελος για όλες τις πλευρές. Καταρχάς, για το κράτος και ειδικότερα για τις ένοπλες δυνάμεις, που θα έχουν ένα σημαντικό έσοδο από την εκμίσθωση του αεροδρομίου.
  • Επίσης, η λειτουργία της σχολής εκπαίδευσης πιλότων, θα τονώσει την οικονομία της περιοχής, αφού οι εκπαιδευόμενοι πιλότοι είναι υψηλού οικονομικού επιπέδου. Η Egnatia Aviation, θα λύσει το πρόβλημα των εγκαταστάσεων της και θα «έρθει» πιο κοντά στην Καβάλα, που είναι το μεγάλο αστικό κέντρο της περιοχής.
  • Εάν «αδειάσει» ο παλιός σταθμός, η Fraport θα μπορέσει να αξιοποιήσει όλες τις κτιριακές υποδομές στον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος» και να διεκδικήσει, έτσι, τη συνεργασία με περισσότερες αεροπορικές εταιρείες.
  • Ο Πάνος Καμμένος, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, ζήτησε από τον Δήμο Καβάλας ένα σχέδιο αξιοποίησης (master plan) του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», για να το παραχωρήσει στην κοινωνία της Καβάλας. Η Egnatia Aviation, που είχε έτοιμη πρόταση για το αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα, δεν κατάφερε ούτε αυτή να εξασφαλίσει την έγκριση από τον πρώην υπουργό, ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής των επενδύσεων, για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Στα λόγια μόνο!
  • Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, η επόμενη κυβέρνηση, πιθανόν της Νέας Δημοκρατίας, θα σταματήσει την κοροϊδία του ελληνικού λαού περί επενδύσεων που θα φέρουν ανάπτυξη, γιατί εκτός από τους Έλληνες πολίτες έχασαν την υπομονή και την εμπιστοσύνη τους, προς το ελληνικό κράτος και οι υποψήφιοι επενδυτές.
  • Αλλά, γιατί οι πολιτικοί να φέρουν επενδύσεις στη χώρα, όταν είναι πιο εύκολο να παραμένει η ανεργία σε υψηλό ποσοστό και ο παραγωγικός πληθυσμός να «βολεύεται» με τα διάφορα επιδόματα; Γιατί ένας νέος άνθρωπος να εργαστεί σε κάποια από τις επενδύσεις που θα γίνουν, με μειωμένες αποδοχές, χωρίς ασφάλιση και χωρίς προοπτική να πάρει σύνταξη, όταν το κράτος τον επιδοτεί να είναι άνεργος; Κι αν τελειώσει το επίδομα ανεργίας, υπάρχει και η λύση του εξωτερικού!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ