Έγινε γνωστό, ότι το επόμενο διάστημα το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας θα λειτουργεί και τις Κυριακές. Αν και νομίζουμε πως κάθε … αξιοπρεπές Μουσείο πρέπει να λειτουργεί όλες τις Κυριακές. Βεβαίως, το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας είναι όχι μόνο αξιοπρεπές, αλλά και πολύτιμο, θα λέγαμε. Αλλά εδώ, το θέμα δεν είναι αν θα είναι ανοικτό Κυριακές ή Σάββατα, αλλά αν και ποιοι το επισκέπτονται. Λυπόμαστε να πούμε, πως οι καβαλιώτες που το έχουν επισκεφθεί, έστω μια φορά στη ζωή τους, είναι ελάχιστοι.

Η επισκεψιμότητα του Μουσείου είναι από τις χαμηλότερες ανάμεσα στα περισσότερα Μουσεία ανά την Ελλάδα. Προτείνουμε λοιπόν, στους γονείς, να κάνουν στον εαυτό τους και στα παιδιά τους την έκπληξη  και να επισκεφτούν κάποια μέρα το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, το οποίο έχει πάρα πολλά σημαντικά ευρήματα, που περιγράφουν με τον τρόπο τους την ιστορία του τόπου μας.

Βέβαια, στην Καβάλα δεν υπάρχουν ξεναγοί, για να εξηγήσουν τι σημαίνουν όλα αυτά που θα δουν οι επισκέπτες, αλλά νομίζουμε πως είναι αρκετό να διαβάζει κανείς τα πινακιδάκια που υπάρχουν μπροστά σε κάθε βιτρίνα της έκθεσης. Οι δε εκπαιδευτικοί, καλό θα είναι, από Σεπτέμβρη, που θα ανοίξουν τα σχολεία να πραγματοποιήσουν μια εκπαιδευτική «εκδρομή» στο Μουσείο, αντί να πάνε τα παιδιά, δίπλα, στο πάρκο, σε κάποια από τις μηνιαίες εκδρομές τους. Κάτι θα μάθουν εκεί οι μαθητές τους…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ